مقایسه رضایت زناشویی در زوجین با همسر گزینی سنتی و غیرسنتی
پژوهش در مورد زوجینی که ۵تا ۷سال از زندگی مشترک آنها میگذرد. نشان میدهد زوجهایی که دارای الگوهای تعاملی قبل از ازدواج درستی نیستند،بعد از ازدواج رضایت زناشویی کمتری را تجربه میکنند.
همچنین رضایت از زندگی به طور معنی داری باسبک های همسر گزینی ارتباط دارد.
با وارد شدن عامل زمان،سازگاری زنانی که سبک همسر گزینی خود را شیفتگی و داشتن روابط قبل از ازدواج گزارش کرده بودند،به طور پیوسته پایین و پایین تر آمده ست.
عامل دیگر در رضایت زوجین،سبک دلبستگی زوجین بود.سبک دلبستگی ایمن تاثیر بیشتری در رضایت مندی زندگی مشترک دارد.
نتیجه تحقیقات نشان میدهد که آموزه های دینی ، به شکل معنا داری در رضایت زوجین نقش داشته است. همچنین گروه درمانی با جهت گیری آموزه های مذهبی نقش مهمی در رضایت مندی زنان تهران داشته است.
افراد با ازدواج سنتی برای دلبستگی ایمن نمره بیش از ۱۵ را کسب کردند و در ازدواج غیر سنتی نمره حدود۸،که نشانگر این است ازدواج سنتی دلبستگی ایمن تری را نسبت به ازدواج غیر سنتی بوجود می آورد.
در ازدواج غیر سنتی جملاتی با این عبارات"وقتی همسرم بیرون از منزل است دائما به او زنگ میزنم" بیشترین فراوانی را داشت.و در ازدواج سنتی "وقتی بیرون از خانه ست فقط یک بار به او زنگ میزنم"
افراد در ازدواج سنتی دارای دینداری کامل نمره۲۲ را کسب کردندو در غیر سنتی نمره ای حدود۱۲.که نشان میدهد افراد با ازدواج سنتی وضعیت دینداری بهتری داشته اند
گشودگی احساسی در غیرسنتی از سنتی نمره بهتری را گرفت.این جمله درسبک غیر سنتی بیشتر به چشم میخورد"وقتی دلم برای همسرم تنگ میشود آنرا بیان میکنم".ودر سبک سنتی این جمله بیشتر به چشم میخورد"اینکه من همسرم را دوست دارم از رفتارهایم مشخص است ولزومی برای گفتنش وجود ندارد"
در مورد نقش پذیری مثبت ، ازدواج سنتی نمره بهتری یعنی ۱۸ را کسب کرد و غیر سنتی نمره ۱۰.این جمله در گروه ازدواج سنتی بیشتر به چشم میخورد"من از تقسیم وظایفمون راضی هستم...و این جمله در غیر سنتی"همسرم بی مسئولیت است".
منبع:مریم جواهری،محمد کلانتر کوشه،کیومرث فرحبخش(۱۳۹۴)،«مقایسه رضایت زناشویی در زوجین با همسر گزینی سنتی و غیرسنتی در شهر تهران »،فصلنامه مشاوره و روان درمانی خانواده،شماره۱۸،صص۱۴۲-۱۲۳