سلام FARA
به کلبه همدردی ما خوش آمدی.
من با دقت سئوالتون را مطالعه کردم. سئوال شما حکایت از فهمیدگی و درایت و تجزیه و تحلیل بسیار قشنگ شما از زندگی داره.
در واقع وقتی مراجعانی با درک چنین بالایی از زندگی را در درون تالار همدردی می بینم، قند توی دلم آب میشه...، که باز موقعیت مناسبی برای همه اعضاء فراهم میشه که از یک اندیشه جدیدی استفاده کنند و از همه مهمتر خود من از آنها درس زیادی بگیرم.
بدون تعارف و بدون اغراق عرض می کنم. درسهایی که از اعضاء این سایت گرفته ام شاید بیشتر از آموخته های تک تک آنها از سایت بوده است.
اما در مورد موضوعی که مطرح کردید
معمولا هر معیاری در مسائل انسانی یک طیف هست. همانطور که اشاره کردید حیطه صمیمت و محرمیت هم همین طور است.
و این طیف قانون ثابت و غیر متغیر ندارد، یعنی اینکه نسبت به زندگیهای متفاوت انعطاف پذیری هایی دارد.
این انعطاف به چندین عامل بستگی دارد. و همه این عوامل به نوعی با شخصیت زن و شوهر بستگی دارد.
مشکل شما از آنجا ایجاد شده است که در این زمینه ( نگاه به صمیمت)، متفاوت هستید.
معمولا درون خانواده دو نگاه به صمیمت وجود دارد، باید آن که ساده تر و کم ضررتر هست در اولویت قرار بگیرد. یعنی نگاهی که مرز و حریم خاصی را قائل است و درآن صمیمت کمتر و حیطه خصوصی بارزتر است.
یعنی خانم شما باید مطابق با خواست شما به حریم شما وارد شود( این جدا از استثناها مثل آسیب هایی هست که احتمالا به خاطر این مرزها به زندگی مشترک وارد می شود، که البته در سئوال شما این مورد وجود ندارد و بحث آن چیز دیگری است)
اما نکته مهم اینست که چگونه زن و شوهر در تغییر حیطه های خصوصی و صمیمت روی هم اثر می گذارند.
یعنی شما چگونه برخورد کنید موجب می شود که ایشون حریم شما را بهتر رعایت کنند.
یا اصلا از زاویه دیگر، شما چگونه برخورد کنید راحت تر می توانید او را بیشتر در حوزه استحفاظی خود تحمل کنید و یا حتی لذت ببرید.
از طرف دیگر:
خانم شما چگونه می تواند رفتار کند که بیشتر به حوزه شما وارد شود.
یا خانم شما چگونه مهارتهایی را کسب کند تا خطوط قرمز شما را محترم بشمارد.
و این مهارتهای چهار جانبه جای بحث مفصلی دارد، که از آنجا بر اساس خانواده درمانی با رویکرد سیستمیک ( مانند رویکرد مینوچین)، زیاد به آن پرداخته شده است، من هم به مرور سعی می کنم این بحث را ( که کم و بیش در زندگی ها زیاد اهمیت داره) ، متناسب با سئوالات مطرح کنم. و انشاء در بخش مقالات هم یک شمای کلی آن را قرار دهم.

علاقه مندی ها (Bookmarks)