در خصوص عزت نفش ، توصیه کردم تاپیک چه کسی عزیزه را بخوانی تا کمی دستت بیاد عزت نفس یعنی چه .
آنگونه که خود اشاره داشته ای ، عزت نفست در محیط کار و در رابطه با مافوق میل به ضعف می کند . که ریشه اش ممکنه موارد زیر باشد :
1 - آموزه های کودکی شما در رابطه با اولیاء مدرسه یا مسئولین ، آموزه ترس ، و حقیر بودن بطور مستتر است . یعنی اینکه شما را از توبیخ و تنبیه احتمالی اولیاء مدرسه در مقابل اشتباه ترسانده باشند ، یا حتی چنین اتفاق افتاده باشد و خانواده شما را مقصر اعلام کرده و سرزنش کرده باشند یا اولیاء مدرسه و مسئولین در رده های مختلف برای شما آدمهایی خاص و بی عیب و نقص ، و به عبارتی مطلق جا افتاده باشد .
2 - آموزه ارتقاء اجتماعی و داشتن شغل خوب و بهترین بودن در کار ، باز هم از دوران کودکی .
3 - میل به هرچه کامل تر بودن ( کمالگرایی ) در شغل و مورد تشویق و تحسین قرار گرفتن و یا احساس رضایت در خود ( حتی اگر تشویق و تحسین نباشد )
شکل اول و دوم را با راهکارهایی که گفتم به کمک بالغ درون و تقویت نگاه بالغانه که گفتم شناخت درمانی یکی از ابزارهای آن است می توانی حل کنی .
مورد سوم اگر باشد نیازه کمالگرایی را درمان کنی ( که اینجا در مورد شغل نمایان است ) تا به رضایت درونی رسیده و تعادل وجدان پیدا کنی و از سوپر ایگو شدن خارج شده و در حد طبیعی شوی . در این صورت جرأت ورزیت تقویت می شود .
اگر این مسئله ضعف عزت نفس در همین حد باشد که این راهکارها کفایت می کند . اگر نسبت به شخصیت مافوقها هم چنین حسی داری که بحث دیگری دارد و نیاز به باز شدن مسئله از این زاویه و راهکار دادن در این بعد است .
در مورد کمال گرایی هم که با توضیحات بالا دریاب که آیا در شغل کمالگرایی داری ، اگر آری که در پی درمان باش .
.

علاقه مندی ها (Bookmarks)