به انجمن خوش آمدید

لینک پیشنهادی مدیران تالار همدردی:

"گلچین لینکهای خانواده، ازدواج و مهارتها(به روز شد)"

دانلود موسیقی و آرامش
دسترسی سریع به مطالب و مشاوران همـدردی در کانال ایتا

کانال مشاوره همدردی در ایتا

نمایش نتایج: از شماره 1 تا 10 , از مجموع 10

Threaded View

عضو کوشا آغازکننده

آخرین بازدید
    چهارشنبه 15 بهمن 04 [ 11:02]
    سطح
    83
    Level completed: 28%, Points required for next Level: 363
    Overall activity: 17.0%
    دستاوردها:
    10000 Experience PointsVeteran
    تشکرها
    1,107

تشکرشده 1,128 در 455 پست

حالت من
    Mehrabon
    Array
    جهان را هرگونه توصیف کنید همان طور تجربه می‌ کنید؛ و نسبت به خودتان هر طور فکر کنید همان می‌ شوید.

تا کنون چند بار از خودتان پرسیده‌ اید که آیا من آدم مهمی هستم یا نه؟ کارم مهم است یا نه؟ چرا گاهی مردم احترام بیشتری به من قائلند و بعضی اوقات توجه کمتری دارند؟

همه‌ این‌ها بر می‌ گردد به طرز فکر و احساس ما نسبت به خودمان. اگر نسبت به خودمان احساس خوب داریم و خود را لایق و برازنده خوبی‌ ها می‌ دانیم، پس با ما به عنوان انسان لایق و برازنده برخورد خواهد شد. اگر نسبت به خود احساس بد و ناتوانی داشته باشیم، دیگران نیز با ما به عنوان انسانی ناتوان برخورد خواهند کرد.

پس اگر خود را انسان خوبی می‌ بینید، انسان خوبی هستید و اگر خود را انسان مفید و موفقی می‌ بینید پس مفید و موفق هستید. اگر خود را سخنران ماهری می‌ بینید پس سخنران ماهری هستید و اگر خود را انسان به درد نخوری می‌ بینید پس به درد نخورید. پس هر طور که خود را می‌ بینید و نسبت به خود می‌ اندیشید همان هستید و همان می‌ شوید.

نکته:

اغلب انسان‌ ها دچار خود کم‌ بینی هستند. یعنی بدون این که به توانمندی‌ های خود فکر کنند، خود را کمتر از دیگران می‌ بینند. کسی که فکر می‌ کند کمتر از دیگران است خود را همانگونه می‌ بیند و همانطور عمل می‌ کند و دیگر نمی‌ تواند خود را بالاتر ببیند. ذهنش همان سطح را می‌ پذیرد و این حس درون آن فرد نهادینه می‌ شود و آن را باور می‌ کند و دیگر نه قابلیت‌ هایش را می‌ بیند و نه می‌ تواند به آن‌ ها اعتماد کند.

اشتباه متداول: منظوراز دیدن توانمندی‌ ها، مغرور شدن نیست. بلکه هدف، احترام به خود و اعتقاد به توانمندی‌ های خودتان است.

بنابراین اگر بخواهیم مهم جلوه کنیم، باید عمیقاً فکر کنیم که مهم هستیم و لیاقت مهم بودن را داریم یعنی خودمان برای خودمان ارزش قائل شویم. در این حالت است که دیگران نیز با ما به عنوان یک شخصیت مهم برخورد خواهند داشت.

به طور مثال:

اگر در خیابان فردی را ببینید که معتاد به مواد مخدر است آیا برای او احترام و ارزشی قائل هستید؟ قطعاً نه. چون این فرد برای خودش هم ارزش و احترام قائل نیست.

تمرکز بر روش‌های احترام به خود

1- در حد امکان با حفظ ظاهرتان خود را مهم نشان دهید. در اکثر موارد ظاهر افراد می‌ تواند جنبه‌ های زیادی از شخصیت آن فرد را بازگو کند. نکته جالب‌ تر این است که با پوشش بهتر، جلوه بهتر و احساس بهتری نسبت به خود خواهید داشت. با این کار در جامعه مورد پذیرش قرار گرفته و مقبولیت اجتماعی بیشتری بین مردم خواهید داشت. پس:

- لباس برازنده خود و برازنده محیطی که قرار است آنجا باشید بپوشید.

- تلاش کنید تا ظاهرتان تمیز و مرتب باشد.

- لباس همسر و فرزندان تان نیز مثل شما مرتب باشد.

- کفش‌ هایتان واکس زده باشد.

2- شما همانی هستید که بدان می‌ اندیشید. چون جلوه اندیشه‌ هایتان هستید.

3- شغل و کارتان را مهم جلوه دهید. کسی که به شغلش علاقه دارد و با شور و اشتیاق وظایفش را انجام می‌ دهد، کارایی بهتری دارد و کارش و خودش را مهم می‌ داند و همین احساس را به زیر دستان و اطرافیانش انتقال خواهد داد.

4- به خودتان حس خوب بدهید. به خاطر کارهای خوبی که انجام داده‌ اید به خودتان دلگرمی بدهید. خود را به خاطر خوبی‌ هایتان تحسین کنید و به خاطر کارهای خوبی که انجام می‌ دهید تشویق کنید. اگر اشتباهی از شما سر می‌ زند خود را ببخشید و به خود تسلی دهید. ولی از اشتباه‌ تان درس بگیرید و آن را تکرار نکنید.

تمرین:

وقتی می‌ خواهید کاری انجام دهید یا فکری به ذهنتان می‌ رسد که باعث می‌ شود با خودتان درگیر شوید، ابتدا چند ثانیه‌ ای مکث کنید و سپس از خودتان این سؤال کارساز را بپرسید که:

آیا یک شخصیت مهم و برجسته‌ این کار یا این فکر را می‌ کند؟

مسلم است که اگر جوابتان نه بود آن کار یا فکر را حذف خواهید کرد.

تمرین:

یک آگهی بازرگانی 68 ثانیه‌ای از خود و تمام توانمندی‌ هایتان بنویسید و در زمان‌ هایی که احساس بد و یا ناتوانی می‌ کنید آن را برای خود باز خوانی کنید. بعد ببینید چه حس خوبی به شما دست خواهد داد.

داستانک

چند سال پیش زمانی که در اولین کلاس‌ های انگیزشی شرکت داشتم. استاد آن درس گفتند: خب بچه‌ ها از شما خواهش می‌ کنم هر توانمندی که دارید روی کاغذ بنویسید . بچه‌ ها یکدیگر را نگاه کردند و خندیدند. بعضی‌ ها می‌ گفتند ما که هیچ توانمندی نداریم. و بعضی‌ ها چند مورد نوشتند. جالب اینجاست که اولاً بچه‌ ها حاضر نبودند حتی به خودشان فکر کنند. دوماً توانمندی‌ های خود را یا نمی‌ دیدند و یا آن را نا چیز و بی ارزش و مایه آبروریزی می‌ پنداشتند. مسئله بعدی این بود که هیچ کس حاضر نبود که لیست توانمندی‌ هایش را در جلوی جمع و با صدای بلند بخواند. البته من هم مثل بقیه به خودم گفتم مگر من توانمندی هم دارم؟ خیلی فکر کردم و در همان حال دیدم برگه‌ ای که در دستم بود دیگر جای نوشتن ندارد.

شما هم مثل ممکن است الان چیزی برای نوشتن پیدا نکنید ولی چه بسا که توانمندی‌ هایتان بسیار زیاد خواهد بود. ولی من در اینجا می‌ خواهم که شما دقیق شوید و به کوچک‌ ترین توانمندی خود نیز فکر کنید وآن را بنویسید.

این تمرین باعث می‌ شود که خودتان را بیشتر باور کنید و توانمندی‌ های قبلی خود را قوی‌ تر کرده و روی توانمندی‌ های جدید فکر و کار کنید و قابلیت‌ های خود را افزایش دهید.

یک اصل مهم:

درباره هر چیز، هر کس و یا هر موقعیت که فکرکنید، تمرکز کنید، توجه کنید، صحبت کنید و یا مطالعه و تمرین کنید، قطعاً همان خواهید شد.

یادتان باشد طرز فکرو نگرش، بسیار بسیار مهمتر از هوش است.

انواع نگرش‌های خوب

-زندگی مال توست پس لذت ببر.

-از عمق وجود سپاسگزار توانمندی‌ ها و داشته‌ هایت باش.

-هوش و توانمندی خود را دست پایین نگیر.

-هوش و توانمندی دیگران را دست بالا نگیر.

- تو منحصر به فردی.

شایع‌ ترین بهانه گیری‌ های ناشی آر طرز فکر منفی شامل
    : من بدبختم، من بدشانسم، برای این کار سنّم بالاست و یا خیلی پیرم، برای این کار سنّم کم است و یا خیلی جوانم، سرمایه ندارم، پول ندارم، پارتی ندارم، حال ندارم، من از اول بدبخت به دنیا آمدم، ما بدبخت‌ ها را کسی آدم حساب نمی‌ کند، بدبختی برای ما ارثی است. این همه آدم، چرا من انجام بدهم.

توجه: فکر کردن به‌این گونه مسائل منفی برای ذهن ما راحت‌ تر است و پیشگیری از این کار غیر ممکن است؛ و اگر با آن مبارزه کنیم وضع بدتر خواهد شد، باید کنترلش کنیم.

تمرین:

همین الان یک فکر منفی را تداعی کنید و سپس چشمان خود را ببندید و تلاش کنید تا آن را از ذهنتان پاک کنید. واقعاً سخت است. نه؟

پس هر زمان افکار منفی برای تحقیرتان و یا گفتمان درونی منفی در ذهن‌تان شروع شد. شروع کنید به خواندن آن پیام بازرگانی 68 ثانیه‌ای که درباره خودتان نوشته‌ اید و در قسمت قبل گفته شد. این کار باعث می‌ شود تا توانمندی‌ ها و نقاط قوّت‌ تان در ذهن‌ تان مرور شود و به مرور افکار منفی کم رنگ‌ تر خواهد شد.

پس هر لحظه که خود گویی‌ های تحقیر آمیز به سراغ‌ تان آمد، تلاش کنید تا در خود احساس برتری، مهم و فوق‌ العاده بودن ایجاد کنید؛ و هر بار که با این تمرین به نتیجه رسیدید که به نوعی پیروزی است خودتان را تشویق کنید. یادآوری پیروزی‌ ها باعث می‌ شود باور به توانمندی‌ ها بیشتر شود. با این کار، بار دیگر که این افکار به سراغتان آمدند بسیار آسان‌ تر می‌ توانید آن‌ ها را به افکار مثبت تبدیل کنید.

یادآوری: در تمام لحظات و موقعیت‌ ها از خودتان بپرسید که: «آیا یک فرد مهم این کار می کند و یا این گونه می اندیشد »

2. 2 کاربر از پست مفید طنین باران تشکرکرده اند .

مدیرهمدردی (پنجشنبه 23 مرداد 04), زونیام (یکشنبه 02 خرداد 00)

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

علاقه مندی ها (Bookmarks)

علاقه مندی ها (Bookmarks)