سلامستاره نوشته :
جناب مدیر, تشکر از نظر وراهنمایی ارزنده تون
صبر _تلاش پیگیر _خونسردی و کنترل احساسات در شرایط بحرانی نیاز به شارژر (یا یک سری باورهای نهادینه شده )بسیار قوی و از پیش تهیه شده داره .میشه برامون بیشتر توضیح بدید .؟! (اگر بامثال باشه که دیگه نورو علی نوره )
جوینده یابنده ست !
یه عدد جوابی رو که برای این سوالم پیدا کردم رو با ذکر مثال می نویسم !
مسلما صبر و کنترل احساسات در شرایط معمولی خیلی راحت تر و آسون تر از صبر و کنترل احساسات در شرایط بحرانی ست .پس بنده باید همه ی سعیم را بکنم که این دو رفتار رو در شرایط عادی انجام بدم
مثال :
صبر:
مثلا برنامه ای برای خودم دارم و از قضا فیلم مورد علاقه ام به دستم می رسه خیلی تمایل دارم برنامه هام رو کنسل کنم و بشینم و فیلمم را همین الان ببینم . اینجاست که باید یه ترمز خیلی میلم بزنم و بگم صبوری کن !
و نمونه های بسیاری دیگه که لذت های آنی و لحظه ای رو به تعویق بیندازم ! اگر به این امر مداومت کنم و تمرین و ممارست مسلما این صبر کردن درون من نهادینه میشه و در شرایط بحرانی می تونم از او بهره ببرم .
مثال دوم :
کنترل احساسات :
منی که امروز توی یه مجلسی نشستم و کلی ازم تعریف و تمجید شده یا تلفن زنگ می زنه و خبر خیلی خوشحال کننده ای بهم می رسه احساس می کنم دارم بال درمیارم .احساس می کنم خیلی شارژم و کلی هیجان حیف ومیل می کنم .باید یه ترمز جلوی احساسم بزنم و به اندازه, خوشحالی کنم . مسلما متعادل برخورد کردن در این شرایط خیلی آسون تراز شرایط بحرانی ! تجربه کردم هرگاه از به دست آوردن یه چیزی بیش از حد به وجد و هیجان اومدم به همون نسبت و شاید خیلی بیشتر از , ازدست دادن اون به هم ریختم .هرگاه از تعریف و تایید یکی حس خوبی پیدا کردم به همون نسبت یا بیشتر از بدی گفتن و تایید نکردنش به هم ریختم . پس اگر من هر قدر در شرایط معمولی دقت و تمرین کنم که هیجانات و احساساتم راکنترل کنم که کار ساده تری هست در شرایط بحرانی می تونم از این اندوخته که برام ملکه خواهد شد بهره ببرم .
وقتی در شرایط عادی راز دار زندگیم باشم و حرف های خوشحال کننده و مربوط به زندگیم را برای کسی تعریف نکنم و حریم خانواده را نگه دارم . مسلما در شرایط بحرانی و ناراحت کننده نیز می توانم رازدار باشم و حریم خانه و خانواده ام رونگه دارم و مسائلم رو با کسی مطرح نکنم .
پس با تمریناتی که در طول زندگی و شرایط عادی انجام می دم می تونم اندوخته ای برای روزهای سخت یا بحرانی داشته باشم .به قول یه بنده خدایی اون موقع که داری در اتوبان رانندگی می کنی حواست به جاده های خاکی و کوره راه ها باشه !
لطفا شما دوستان نیزیاری کنید و مثالهایی رو ذکر کنید !![]()

علاقه مندی ها (Bookmarks)