با سلام
متاسفانه یک آفتی که تاپیکهای محتوایی را تهدید می کند به حاشیه روی و گسترده کردن آنست که تمرکز و نتیجه گیری را مشکل می سازد.
صبحت های reihaneh و فرشته مهربان گرچه بی ربط به مفهومی مورد نظر بنده نیست، لیکن موجب گستردگی و حاشیه روی آن می شود.
البته من پاسخ می دهم ولی در آن صورت نیاز به تفکیک این تاپیک بر اساس تمرکز روی موضوعات پیش می آید.
یکم:نوشته اصلی توسط reihaneh
لطفا توجه کنید تاپیک من ربطی به تعارض منطق و فرهنگ ندارد. بلکه بحث نظریه ها (که البته انتقاد پذیر و حالت تکاملی دارند) و واقعیتهاست.
دوم:
ابتدا باید هم از منطق و هم از فرهنگ تعریفی جامع، مانع و شفاف و مورد قبولی (به طور نسبی ) ارائه دهیم، تا بعد به تضاد احتمالی آن دو بپردازیم.
در تعریف جامعه شناسی فرهنگ یک موضوع خاص نیست، بلکه شامل مقولاتی هست که اساس آنها عبارت است از:
عرف، قوانین، آداب و رسوم و مذهب
و منطق گاهی برای سهولت به عقل اشاره دارد، اما روش درست اندیشیدن را شامل می شود.
مشکل اینجا خودش را پر رنگتر نشان می دهد :
از یک طرف:
وقتی روی منطقی تمرکز می کنیم صدها و هزاران شبهات، سفسطه و ... می تواند موجب تحریف منطق فرد شود. که نیاز به تخلیص آن از روش علم و فلسفه دارد.
علاوه بر این ، منطق افراد تحت تاثیر هیجانات و احساسات آنها هم هست. که این هم منجر به تحریف می شود.
از طرف دیگر:
فرهنگ به خاطر اجزایی که اشاره کردم (عرف، مذهب و قوانین و ...) صحت سنجی آنها تحت تاثیر متغیرهای زیادی هست.
که می تواند از بعضی جهات به اشتباه هم بیفتد.
حالا وقتی به راحتی یک سئوال به عنوان تضاد این دو مطرح می کنید. باید ریشه یابی شود. گاهی منطق با سفسطه در هم آمیخته هست که در این صورت به نفع اجزاء فرهنگ کوتاه می آئیم. گاهی اجزاء فرهنگ بد تببین شده است که باید شرایط تغییرش را فراهم آوریم.
اینکه می گویم این بحث حاشیه روی هست به خاطر اینست که در این تالار همدردی بارها ما تاکید کردیم ما سعی در تغییرات در سطح جامعه شناختی، علوم اجتماعی، علوم سیاسی، و ... نداریم. در حالیکه مفاهیم بالا عمدتا در حوزه های نظری و مدیریتی مثمر ثمر هست.
در این تالار صرفا قصد تاکید بر مسائل فردی و روانشناختی آن هم در حوزه های محدود داریم تا بهتر بتوانیم اجرایی کنیم.
قصد من در این تاپیک گوشزد به کسانی هست که وقتی قصد کمک به دیگران دارد د(مهم در مقام اجرا)، به مبانی و بسترهای نظری هر تئوری توجه کنند و آنرا مجزا از شرایط و موقعیت ها برای افراد تجویز نکنند که این بر تعارضات افراد می افزاید.
همچنین بحث فرشته مهربان خارج از موضوع این تاپیک هست. چون ایشون وارد بحث تعارضها شده و سعی در حل تعارض فرهنگ و نظریه ها شده است. که این مهم منجر به حاشیه روی تاپیک می گردد.

علاقه مندی ها (Bookmarks)