جوانی میگفت: گاهی همسرم در چشمم نگاه می کند و با نگرانی ابراز میدارد که تو مرا دوست نداری. میگویم: « چرادوستت دارم» بیشتر نگاه می کند و گریه سر می دهد: « نهدوستم نداری، بگو به خدا دوستت دارم » و می گویم و نوازشش می کنم ولی دوباره نگاهم می کند و قسمم می دهدو گریه سر می دهد تا آن که خسته می شوم و داد می زنم که دوستت دارم و فحش می دهم که دوستت دارم و حاصلی ندارد.
و رندی هم بود که پیش دیگران از همسرش می گفت که خوب است، که دوستش دارم ولی نمی خواهم بشنود، چون لوس میشود و گنجایش ندارد. این رند می دانست هنوز به خانه نرسیده خبرها آمدهاند و همسرش می خواهد به گونه ای ابراز کند و با نگاه و آخر با زبان می پرسد که آیا دوستم داری و می شنود: برای چه دوستت داشته باشم؟
همسر با این سؤال و جواب مطمئن تر می شود که او را دوست دارد و نمی گوید، و این گونه راحت تر به امنیت می رسد و صداقت را می پذیرد.
احترام امامزاده با متولی است. تو می توانی بدون لج درآوردن و تحریک کردن همسرت را در چشم ها و دل ها بزرگ کنی. آن جا که تو حرمت را می شکنی، دیگران حرمت نگه نمی دارند.
در لحظه های شیرین و در تنهایی، ایجاد انگیزه ومسؤولیت پذیری، از کارهای خوب و اساسی است. خیلی دورها به ما مربوط است و دنیا، دنیای رابطه هاست، {اینمعنا} از تنگ چشمی و خود خواهی می کاهد. چشم اندازهای وسیع، همت میآورد و غافل گیری را می برد. با کار و احساس مسؤولیت، لحظه های فراغت مزاحم را پر کن.
با روابط و پیوندهای دوستانه، خلاء عاطفی و پر حرفی بی حاصل را بارور کن.
زندگی، درگیری ها و سختی ها و برخوردهایی دارد. وسوسه ها و تحریک ها هم هستند. در برخوردها، غرور خود و غرور همسرت را حاکم نگیر.هر دو به حکومت خدا تن بدهید و کلام او را دنبال کنید
تأمین نیازهای عاطفی و جنسی و روانی، آشنایی میخواهد. مقدار توجه و هنگام توجه و تعریف و تمجید و یا گلایه و شکایت، هر کدام حد و حدودی دارد. در این زمینه ها مشورت و تجربه کارساز است.
اگر می بینی که یک روش حاصل نمی دهد، تکرار نکن و سماجت نکن. یک دنده راه نرو، که شرایط، سرعت ها و حتی توقف ها را می طلبند.
خستگی، لوس بازی، بی ادبی و افسردگی و دلمردگی هم از علامت هایی هستند که نشان می دهند، نیازی در میان هست و یا روش تو اشتباه است.باید تجدید نظر کرد و مشورت خواست.
قهر و تندی مکرر، جسارت می آورد و حرمت ها را می درد. پس از جذب و دلبستگی، قهر می تواند اهرم مفیدی باشد. به خصوص آن جا که توضیح و تبیینی هم در کار آمده باشد و در هنگام مناسبی انجام شده باشد. در لحظه ای که همسر تو انگیزه ی درگیری دارد و مقاومت نشان می دهد، درگیری را آغاز نکن.
در جمع، در برابر چشم حامی و مدافع، درگیری بی زمینه است و زیر پای تو سست است. یا باید زیاده روی کنی و یا شکست بخوری و زمینگیر شوی.
نقطه ضعف های تو، تو را می گشاید، پس آن ها را اصلاح کن و یا پنهان بدار. نقطه ضعف های همسر تو، می تواند اهرمحرکت و تسخیر و تغییر و تربیت او باشد. از این وسیله با دقت و مشاورت می توانی بهره مند شوی.
در خانواده های شلوغ، درگیری ها زیادتر است. باید ظرفهای شکستنی را با حایل و پوشش هایی همراه ساختکه نشکنند.
مادر و پدرت را در برابر همسرت مگذار. خواسته های آنها و دوستانت را، با زبان خواسته های خودت مطرح کن. محبت به تو، سختی خواسته ها را کم می نماید.
تو که روابط بسیار و مشکلات زیادی داری، همسرت را برای برخورد و تحمل آمادگی بده. برای بار سال ها و ماه ها،روزهایی یا ساعت هایی بار آنها را بردار. اینگونه همکاری رابه آن ها بیاموز.
آن کس که نیرومندتر و با ظرفیتتر است بار بیشتری را برمی دارد. تو که پای زندگی هستی، رجل و مرد خانه هستی، از بارها شانه خالی مکن.تو که پیوند را خواسته ای به جدایی فکر نکن. حتی اگر همسر تو جدایی را خواست و تو هم در دل خواستار بودی، شتاب نکن. جوان مرد، باری را که برداشته به زمین نمی کوبد و حتی تا آن جا که معقول است، زمین نمی گذارد.
اگر جدایی آخرین درمان بود، در هنگام جدایی از احسان چشم پوشی نکن. انتقام نگیر. امساک بمعروف او تسریح باحسان، با خوبی نگاه داشتن، یا با احسان و زیبایی رها کردن، این دستور خداست. فرزندان را در مشکلات خود داخل نکنید و آن ها را آتش جهنم خود نسازید.
استفاده از هر راهی جوانمردی نیست.
فرزندان خود را راه رفتن بیاموز، به دوش نکش. میان آن ها و مشکلاتشان حایل نشو. بگذار مشکل را تجربه کنند و راه حل را بیاموزند.
از دور به آن ها راه بهتر را غیر مستقیم بیاموز، تا اعتماد به نفس و تجربه اندوزی آن ها لطمه نبیند.
آنگونه باش که اگر تو را ندیدند، هوایت بی قرارشان کند و اگر حضورت را بهدست آوردند، غنیمت بشمارند. و اگر غایب شدی، به سراغت بیایند و اگر مردی و رفتی، جای خالی تو را احساس کنند. همسر و همراه و همدل و هماهنگ باش.
این حرفها چکیدهی روایات و آیاتی است که اینگونه دسته بندی شده. از این بارش سبز و شاداب بهره مند باش.
و السلام
برگرفته از دستنوشته ها و کتاب روابط متکامل زن و مرد، اثر: استاد علی صفایی حایری (عین.صاد)
التماس دعا

علاقه مندی ها (Bookmarks)