به انجمن خوش آمدید

لینک پیشنهادی مدیران تالار همدردی:

"گلچین لینکهای خانواده، ازدواج و مهارتها(به روز شد)"

دانلود موسیقی و آرامش
دسترسی سریع به مطالب و مشاوران همـدردی در کانال ایتا

کانال مشاوره همدردی در ایتا

نمایش نتایج: از شماره 1 تا 10 , از مجموع 154

Threaded View

عضو کوشا آغازکننده

آخرین بازدید
    یکشنبه 07 اردیبهشت 99 [ 02:11]
    سطح
    74
    Level completed: 27%, Points required for next Level: 292
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    Tagger First ClassSocialVeteran10000 Experience Points
    تشکرها
    1,329

تشکرشده 1,605 در 532 پست

Array
    سلام خانوم دل.مرسی از لطفت. منظورم از این حرف ذهن خوانی نیست!

یه جایی آقای sci گفته بودند که باید بتونیم کف دستمون رو بو کنیم تا در موقعیت انجام شده قرار نگیریم! بتونیم یه سری مسائل رو پیش بینی کنیم. بتونیم حتی طرح ریزی خودمون رو داشته باشیم. ولی من الان آماده نیستم!

یه کلام به خواهرشوهرم تلفنی تعارف کردم اگر کاری داری برات انجام بدم. دیگه شوهرم ول کن نبود گوشی رو دوباره گرفته بود هی بهش میگفت کاری داری بگوووووو برات انجام بدیم!!
    هر حرف و برخورد من روی رفتار شوهرم خیلی تاثیر میذاره اونم توی این شرایط. شاید حتی این موقعیت به نفع ام باشه اگر درست مدیریتش کنم.
    .
    .

جواب آقای sci به میشل در تاپیک خانم ستایش رو خیلی دوست داشتم...

نقل قول نوشته اصلی توسط sci نمایش پست ها

اساس رفتار جرات مندانه بر ابزار احساسات، عقاید و نظرات با در نظر گرفتن حقوق فردی دیگران است.
    در نظر گرفتن مصالح، تدبیر در مورد کاری داشتن، حق نیست! اصل است...

- اگه براساس تدبیر و پلنی که داریم، هرکدوم از حقوقمون رو در نظر نگیریم تا به منافعی برسیم، رفتار غیرجرأتمندانه ای رخ نداده، درسته؟
    نه، شاید زمانیکه حقوق فردی خودتون رو در نظر نمی گیرید، فقط احساس بدی داشته باشید! شما می توانید حقوق فردی خودتون رو در نظر بگیرید و به منافع هم برسید چون حقوق فردی شما ضامن منافع شما هستند!
    پس کمی متناقض است اگر بگیم که من اینجا از حق نه گفتن صرف نظر می کنم و درخواستی غیر منطقی را می پذیرم تا به منافعی برسم!

با این حال اگر هم از حقوق فردی خودتون صرف نظر کنید الزاما رفتار شما غیر جراتمندانه نیست هر چند سمت انفعال می رود! اما اگر ابراز نظراتی داشته باشید که در اون حقوق فردی دیگران رو بنا به مصلحت، نادیده بگیرید، بدون شک شما پرخاشگری کرده اید!

- مثال: رئیس یا همسر یا ... کاری رو انجام میده که از نظر من اشتباه هست.
    دقت کنید که یکی از حقوق فردی همسر یا رئیس شما همین است، می تواند اشتباه کند! شما عملا وقتی این حق رو برای ایشون قائل می شوید از حق خودتون نگذشته اید، به حقوق فردی ایشون احترام گذاشته اید!

فرض کنیم کاری که در حیطه منافع و حقوق من هست، نه چیزیکه صرفا به خودش مربوط میشه.
    اینجا من میتونم از حقوق 1، 2، 9، 11، 12 استفاده کنم. البته با درنظر گرفتن حقوق طرف مقابل.
    اما من حق دارم اینقدر صریح رفتار نکنم. حق دارم از این حقوقم بگذرم، تا در مجموع منافع بیشتری رو کسب کنم.

خب اگر حقوق فردی شما با این اشتباه زیر پا گذاشته می شود، و شما حقوق فردی خودتون رو زیر پا می گذارید بدون شک، منافعی کسب نمی کنید! حتی اگر به ظاهر منفعتی حاصل شده باشد پایدار نخواهد بود! هر چند بعید است!

راجع به تظاهر :

مثال: حتی به نظر میرسه حق داشته باشیم احساسمون رو عکس چیزی که هست نشون بدیم
    بطوریکه نوشتید موافق نیستم و تظاهر رو به جای صراحت، توصبه نمی کنم! هر چند مثالی که در ادامه زده اید با این موضوع که گفته اید فرق می کنه

مثلا میخوایم قراردادی رو ببندیم. از مشتری اصلا خوشمون نمیاد، اما سیگنال های مثبت به سمتش بفرستیم. این حق ماست، نیست؟ دلیلی نداره هرکسی بفهمه من چه احساسی نسبت به چه چیزی دارم.

ببینید شما قرار نیست از همه افراد خوشتون بیاد! این حق شماست! این که چگونه با افراد هم رفتار می کنید باز هم حق شماست!

و اینکه افراد بفهمند شما چه احساسی نسبت به چه چیزی دارید باز هم حق شماست! هیچ کدوم اینها به معنی انفعال یا پرخاشگری نیست!

اما اگر شما مثلا از قرارداد ناخرسند هستید و سکوت می کنید، این انفعال است! حتی اگر بنا به مصلحت قبول کنید!
    ....

یه مثال دیگه از بند 13، ملاحظه کردن هست
    ...
    و حق دارم از هرکس که دلم بخواد، فاصله بگیرم.
    بله حق دارید! اما اگر بصورت قهر یا فاصله گرفتن ناشی از سکوت کردن و احساس عدم رعایت حقوق فردی شما باشه، بدون اینکه حقوق فردی خودتون رو متذکر شوید، این فاصله گرفتن نشانه روشنی از انفعال خواهد بود و به هیچ وجه در رفتار مهارت جراتمندانه توصیه نمی شه

حالا اگه حرفش رو تو دلش نگه میداشت،
    به هیچ وجه توصیه نمی شه! چرا باید این کار رو بکنه؟ این کار موجب خواهد شد که صمیمت بین شما از بین بره! نگه داشتن این حرف در دلش، به معنی از بین رفتن احساسش نیست!

و از حق گفتن احساسش صرف نظر میکرد.
    این هم توصیه نمی شه! این توصیه به انفعاله... البته اشکالی نیست که شما گاهی از روی تدبیر سکوت کنید! اما این سکوت و یا همدلی به معنی موافقت نیست و شما باید در زمان دیگری احساسات و نظرات خودتون رو ابراز کنید بصورت جرات مندانه، در غیر اینصورت شما روند صمیمیت رو دچار اختلال کرده اید.

به مرور زمان در عمل میدید که حسودی ای در کار نیست و دچار سوء تفاهم شده.
    متاسفانه بسیاری از مشکلات در همین زمان بوجود میان! یعنی به مرور زمان ایشون دلخور تر و دلخور تر می شوند... و شاید زمانی از شما ناراحتی خودشون رو ابراز کنند با پرخاش همراه باشه و مشکلشون اصلا حسودی نباشه/ هر چند که ناگفته نماند این مثال بر پایه یک خطای شناختی کشنده به نام حسادت است!

گفتگوی دختر رو با پدرش بخونید و لذت ببرید!

مثال: یه پدر داره با دخترش صحبت میکنه. پدر از ورزش اومده و بدنش بوی عرق میده. دختر به بو حساسه. و این حق رو داره که بگه من دارم اذیت میشم. و حق داره تقاضا کنه که زمان دیگری رو برای صحبت در نظر بگیرن. و مسئولیت احساس بدی که پدرش پیدا میکنه رو هم بپذیره. اما به نفعش هست که اینو نگه، بوی نامطبوع رو چند دقیقه ای تحمل کنه و در عوض لبخند رو روی چهره پدرش ببینه
    این مثال هم خوبه! بله دختر می تونه اعتراض کنه! اما بهتره که این کار رو نکنه... و بهتره که جرات مندانه برخورد نکنه! چون پدر در مخمصه است... پدر شخصا از این بو، قصدش بی احترامی به حقوق فردی دخترش نیست و البته چیزی تحت کنترلش هم نیست... هر چند دختر می تونه چند دقیقه تحمل کنه اما بعدش چی؟ اگر پدر متوجه نبود و خواست یکی دو ساعتی صحبت کنه.... اگر دختر سکوت کنه به نظر شما دختر منفعل نیست؟ کمی اظهار نظر براتون سخت شد نه؟

چون احترام به پدر رو در نظر می گیرید! خب من می گم با احترام به ایشون بگید: پدر، چقدر از گفتگو با شما لذت می برم و برای من حرف زدن با شما موهبت است! اون روز هم که من رو توصیه کردید خیلی به کارم اومد و خیلی بهم کمک کرد(اعتبار سازی). اگر الان برید و یک دوش آب ولرم بگیرید و بعدش من برای شما یک شربت گوارا بیارم، اون موقع شنونده توصیه های شما باشم، بسیار خوشحالترم! (درخواست) چون وقتی اینطور خیس عرق و خسته صورت پدر گلم رو می بینم احساس خوبی ندارم! (عواقب عدم اجابت درخواست)

این یک درخواست جرات مندانه و صریح است! موجب افزایش صمیمیت می شود! هر دو طرف احساس بهتری خواهند داشت
    حالا اگر شرایط طوری باشد که این موضوع مقدور نیست برای پدر! و بطور کلی اگر شما متوجه بشید که فرد هیچ کنترلی بر رفتار یا شرایطی که حقوق فردی شما در اون نادیده گرفته شده نداره، توصیه می شه که شما جرات مندانه رفتار نکنید!

نظرتون در این مورد چیه؟

نظرم اینه که باید تدبیر کرد! باید مصالح رو در نظر گرفت.

ولی رفتار جرات مندانه زمانی نهادینه می شه که شما ضمن در نظر گرفتن حقوق فردی دیگران، نظرات خودتون رو ابراز کنید و نگران به خطر افتادن منافع خودتون نباشید.
    کسیکه جرات مند نیست به هر دلیلی، الگوهای گفتگو رو تخریب کرده، جذابیتی برای دیگران نداشته و صمیمت رو به شدت کاهش می دهد.

به نظر میرسه من اینجور موقع ها حرف زدن هم بلد نیستم!!!

- - - Updated - - -

یکی درونم دائم داره بهم میگه که دارم به شکنجه گاه میرم!! و قراره فقط لبخند بزنم! مثل احمق ها که چاره دیگه ای ندارند!! و بعد منو به خاطر حماقت سرزنش می کنه و تکرار تکرار...
    آقای sci سعی می کنم با پرت کردن حواسم به موضوعات دیگه ذهنم رو آروم کنم. ولی پیش بینی شرایط و امادگی قبلی رو چی کنم؟

1- اگر باهاشون گرم و طبیعی رفتار کنم طوری که انگار نه انگار، احساس حماقت می کنم.
    2- اگر مثل شوهرم که با خانوادم رفتار سرد و قهرآمیز داشت(که نشون بده ناراحته) رفتار کنم نشوندهنده انفعال منه و نمیخوام اینطوری باشم!
    3- امکان ابراز احساس هم وجود نداره چون حساسیت ها بالاست و الان موقعیت مناسبی هم نیست.

من همیشه مورد اولی رو انتخاب می کردم و بعدش تا مدت ها خودم رو سرزنش می کردم!! که بی عرضه ام!

چیزی که به نظرم میرسه اینه که تا جایی که می دونم یه هندبوک راجع به خواهرشوهر و مادرشوهرم هم بنویسم!
    ویرایش توسط she : چهارشنبه 17 مهر 92 در ساعت 15:55

2. 3 کاربر از پست مفید she تشکرکرده اند .

sci (چهارشنبه 17 مهر 92), میشل (پنجشنبه 18 مهر 92), رویاا (چهارشنبه 31 اردیبهشت 93)

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)