با سلام و احترام
تاپیک بسیار با محتواست که می تونه به افراد یادآوری کنه که چه چیزهایی داریم و چه کارهای مثبتی را روزانه انجام می دهیم و می توانیم اضافه کنیم.
من حس خوبی پیدا کردم، که پیرمرد خسته را در کنار خیابان سوار اتومبیل کردم و تا مقصدش که بیمارستان بود رساندم.
================================================== ===========
پاورقی:
مانتره گرامی:
گرچه این مطلب را نوشتید اما خود شما هم این مطلب را قبول ندارید. چرا؟
چون اگر همین الان دو تن از دوستانن شما نزد شما بیایند،
اولی در میان جمع چند سیلی زیر گوش شما بزند و
دومی به شما بگوید به خاطر مشکلات مالی شما، مبلغ 100 میلیون تومان که فعلا نیار ندارد، می تواند به شما بدهد و شما هر وقت داشتید به او پس بدهید.
اینطور نیست که :
از اولی تشکر کنی و بگویی این بخاطر ژنتیک و متغیرهای مختلف هست که شما سیلی زدید توی گوشم من و اشکالی ندارد.
به دومی هم بگویی که اصلا کار مهمی نکردی، به خاطر مسائل ژنتیکی ، تربیت و متغیرهای مختلف شما مجبور به پرداخت این 100 میلیون به من شده اید.
در واقع تمام اینکه در همه دنیا و کشورها قانون در جامعه می گذارند و کسی که از چراغ قرمز عبور کند ، جریمه می شود و کسی که آدم بکشد زندانی می شود به خاطر این است که صرفنظر از هر متغیر و ژنتیکی نقش انتخاب و مسئولیت یک انسان حرف اول را می زند.
به دیگر سخن:
فعالیت هر آدم تابع 4 جنبه ذیل هست:
1 - با خود آورده ها (ژنتیک)
2 - تربیت (محیط و موقعیت ها)
3 - تقدیر و سرنوشت فرد
4 - اراده و انتخاب و مسئولیت فرد
اما 3 جنبه اول همه تابع اختیار، اراده و انتخاب آدمی هست. یعنی 3 جنبه اول به عنوان ظرفیت ها و پتانسیل های در خدمت ما هستند که ما ممکن است از آن استفاده کنیم یا نکنیم .
لذا این سفسطه ای بیش نیست که نقش انتخاب ، اختیار و اراده افراد را به خاطر این ظرفیتهای متفاوت نادیده بگیریم.
خداوند که آفریدگار ماهست همه این موارد را با هم آفریده است و نسبت به پتانسیل هر کس از او می خواهد لذا در قرآن می فرماید:
لاَ يُكَلِّفُ اللّهُ نَفْسًا إِلاَّ وُسْعَهَا
خداوند هيچ كس را جز به قدر توانايىاش تكليف نمىكند.
پس ما باید به جای بهانه آوردن ( و نسبت دادن علت رفتارمان به موقعیت و تربیت و ژنتیک و ...) مسئولیت اعمال خود را بپذیریم . یعنی آن انتخابهایی که ناشی از اراده ما می شود و سایر متغیرها را در جهت خواست خود به کار می گیریم.
مثلا"
اگر من در این تاپیک می نویسم:
من حس خوبی پیدا کردم، که پیرمرد خسته را در کنار خیابان سوار اتومبیل کردم و تا مقصدش که بیمارستان بود رساندم.
در این جمله، متغیرهای مختلفی باعث رفتار من شدند (ژنتیک، تربیت و ...). اما این انتخاب و اراده من بود که اینها را شکل دهی کرد.
... لطفا برای اینکه تاپیک به حاشیه نرود در این خصوص اگر صحبتی داشتید از طریق لینک تماس با ما برای بنده ارسال کنید......

علاقه مندی ها (Bookmarks)