پایگاه محكم خوشبختى
مطمئناً هر انسانِ سعادتمندى، خوشبختى خود را بر پایههاى محكمى استوار كرده كه در صورت از بین رفتن این ستونهاى محكم، در حقیقت ، خوشبختىاش از بین مىرود.
یكى از مهمترین پایههاى سعادت در هر كار، «میل» و «رغبت» شماست ، یعنى شما تا زمانى كه طالب خوشبختى نشدهاید هیچ كس و هیچ چیز نمىتواند در این زمینه به شما كمك كند.
شاید از خود بپرسید: مگر كسى هم وجود دارد كه رغبتى به خوشبختى نداشته باشد؟ در پاسخ باید گفت: بله. افراد زیادى هستند كه به خاطر مشكلات و سختیهایى كه در راه رسیدن به خوشبختى وجود دارد، على رغم میل باطنىشان، خود را راغب به خوشبختى نشان نمىدهند و همان وضعیّت كسلكننده موجود را ترجیح مىدهند .
امّا پایه دوم ، این است كه براى رسیدن به این آرزو ، یا بهتر بگوییم ، به این خواسته باید «تلاش» كرد ، تلاشى بىوقفه كه شكستهاى پىدرپى هم نتواند شما را از این تلاش باز دارد. همینكه مىگویند: «من باید این كار را انجام دهم » و « من می توانم »، نشانه ی همین تلاش است.
و سرانجام ، سومین پایه و اساس براى خوشبختى ، تلاش همراه با « اندیشه » و « تدبیر » است ، تلاشى هدفمند ، برنامهریزى شده و گام به گام، نه تلاشى از روى احساس كه آنى مىآید و آنى هم مىرود . تلاشى كه شما را آرام آرام به هدفتان نزدیك كند ، تا به این ترتیب ، از آن همه كوشش و پویش ، خسته نشوید و خود را ملامت نكنید و نگویید: « من مىدانستم كه نمىتوانم! » چون ملامت كردنِ خود ، یكى از موانع اساسىِ راه پرفراز و نشیب خوشبختى است.

علاقه مندی ها (Bookmarks)