با سلام
این جمله کلیشه ای و بسیار مهم را مکرر شنیده ایم:
"پیشگیری اثر بخش تر، مهم تر و مقدم بر درمان است"
ما در هر زمینه ای از نسل گذشته ارث می بریم.
این ارث هم مالی هست، هم فرهنگی هست، هم اجتماعی هست ، هم سیاسی هست، هم علمی هست ، هم ......
اما قرار نیست دقیقا همین ها را عینا به نسل بعد بدهیم.
ما می توانیم در هر کدام از این حوزه ها تغییرات مثبتی انجام دهیم و ارتقاء دهیم و بهتر از آن را تحویل نسل بعد بدهیم.
اگر قرار باشد ما عینا مثل نسل قبل زندگی کنیم. پس هم اکنون هم در غارها زندگی می کردیم. انسان می تواند دائما در حال رشد و پیشرفت باشد و نسل به نسل بر میراث گذشتگان بیفزایند یا بهبود دهند.
ما قرار نیست مثل قطعه ای از یک دومینو فقط حرکات نسل های قبل را به نسل های بعد منتقل کنیم. بلکه می توانیم اثربخشی مثبت را در آن اعمال کنیم.
همه اینها که گفتم یعنی چه و چه ربطی به این تاپیک داشت؟!!!!
یعنی اگر بخواهیم بچه های ما مشکلاتی کمتر از ما داشته باشند. و آنچه از ما به ارث می برند، بهتر از آنی باشد که ما از والدین خود به ارث برده ایم ، پس باید آستین خود را بالا بزنیم و تغییراتی در خودمان و در سبک تربیتی خود نسبت به فرزندان خود ایجاد کنیم.
با برخورد بهتر با بچه هایمان ، می توانیم آنها را در موقعیتی قرار دهیم که آینده مشکلات کمتری نسبت به ما تجربه کنند.
اگر والدین ما در بعضی مسائل جهل داشتند و اشتباه با ما برخورد کردند، ما آنها را تکرار نکنیم و بدانیم که چگونه با بچه هایمان برخورد کنیم.
نرم افزار مذکور بسیار ارزشمند هست. این نرمز افزار را به رایگان والدین ما در اختیار نداشتند. و در دسترس آنها نبود. لذا با تجربه شخصی ما را پرورش دادند. نه لزوما با مهارتهای کافی.
شاید با خود بگویید من هنوز فرزندی ندارم. یا بگویید که من خودم مجردهستم.
اشکالی ندارد.
قرار نیست در وسط بحران به فکر راه حل بگردیم.
بهتر هست خود را پیشاپیش آماده کنیم.
فرد برای موفقیت در کنکور از چند سال قبل برنامه ریزی تحصیلی خاصی را دارد.
چرا برای ازدواج و تربیت فرزند به پیشواز نرویم.
خواهش می کنم بزرگ فکر کنیم. آینده نگر باشیم. شاید اصلا در هنگام یادگیری تربیت فرزند بتوانیم کودک درون خود را هم تربیتی مجدد کنیم و از بسیاری مشکلات رهایی یابیم!!!
======
پاروقی:
مشاهده این تاپیک تا کنون : 55 بازدید!!!

علاقه مندی ها (Bookmarks)