سلام آقا وحید.
نمیدونم باز میاید به تاپیکتون سر بزنید یا نه. ولی امیدوارم اگر اومدید حرفام بتونه یکم کمکتون کنه.
تشخیص اینکه دچار سندروم سی سالگی شده اید، تشخیص روانشناس بوده؟
من به تشخیص یکی از روانشاسان همین تالار، در سن 24-25 سالگی دچار این سندروم بودم. متاسفانه اون زمان که ایشون قصد کمک به من رو داشتن من اصلا ذهنم به قدری آشفته بود که اصلا نمیفهمیدم چی دارن میگن.
نمیدونم دلیل اینکه یکی مثل من و شما دچار این مساله میشیم و خیلی ها هم نمیشن چیه؟ شاید یه دلیلش کمالگرا بودن امثال من و شما باشه.
من درکتون میکنم. و کاملا میفهمم چی میگید.
البته الان شرایط شغلی در کل خیلی بد شده. برای حداقل 70 درصد جامعه. به خصوص تحصیل کرده ها. نباید این شرایط رو بی عدالتی نسبت به شخص خودتون بدونید.
من تاپیک های قبلی شما رو هم خوندم. یه چیز خوبی که توی نوشته هاتون هست، اینه که صریح، خلاصه و گویا مشکلتون رو مظرح می کنید. خب این به نظر من نشون میده که بر حال خودتون اشراف دارید. این نکته ی مثبتیه که خیلی ها ندارنش.
آدم در هر سنی شرایط روحی و لایق و حتی سلیقه غذاییش تغییر میکنه. فکر میکنم نیازهای روحی و روانی ما هم همینطور باشه. گاهی به کارهایی که تا الان مشغولش بودیم بی میل و رغبت میشیم و دیگه برامون جذابیت ندارن. به نظرم اینجا لازم به تحول ایجاد کردن هست. شاید حتی آدم ندونه چه تحولی. ولی امتحان کردن راه های جدید میتونه موثر باشه. تجربه ی چیزهایی که تا به حال تجربه نکرده اید. شاید از بین اونها یکی جرقه ای توی وجودتون ایجاد کرد.
ببخشید این رو میگم. ولی من تجربه کردم و دیدم لحظه ای که به ممرگ خیلی نزدیکم، بیشتر از هر زمانی چشمم به زندگی باز میشه و حسهام بیدار میشن. میبینی چه لذتی داشت همون روشنی صبح، همون صدای بوق ماشینا توی خیابون، همون حتی دوندگی برای کار و یه لقمه نون، یهو آرزوی اینکه مثلا یه بار دیگه صدای خنده یه بچه رو بشنوی، لبخند مامانت رو ببینی، صدای خر و پوف پدرت رو بشنوی، با برادرت دعوات بشه، بوی سیب رو حس کنی، تند بدوی و قلبت تند تند بزنه و....همه چی... همه چییییییییییییی.
همه چیز زندگی توی اون لحظه میشه ارزشمند. حتی تمام بدبختی ها و سختی هاش. لحظه لحظه اش میشه برات حسرت و لحظه هایی که هدر دادی و جاهایی که میشده بهش برسی و نرسیدی میشه داغ رو دلت.
البته شاید برای یکی مثل من که روحم پاک نیست و اسیر دنیام اینطوری بوده. و گرنه خب یکی مثل حضرت علی میگه دنیا براش مثل خار توی چشمش رنج آور بوده و موقع مرگ میگه رستگار شدم....
ولی میخوام بگم که خیلی وقتها بعضی چیزها اونقدر برامون عادی شده که نمیفهمیم چقدر برامون خواستنی هستن. مثلا من چند سال پیش پام شکست. تازه فهمیده بودم راه رفتن چه چیز شگفت انگیزی بود. نمیدونید یه دستشویی و حموم رفتن چه مصیبتی بود با پای توی گچ. از پله بالا رفتن چه سخت بود.
فکر کن هر کدوم از چیزهایی که دارید رو نداشتید. اونوقت شاید بفهمیم چیزهایی که داریم رو چقدر دوست داریم.
در مورد هدف.... راستش خودمم توی این بخش خیلی مشکل دارم. ولی به قول سعدی :" به راه بادیه رفتن به از نشستن باطل". آدم بالاخره باید یه کاری کنه. زیاد هم نباید درگیر این باشه که کارش ایده آل باشه. خودشو هم نباید با دیگران مقایسه کنه. هر کسی شرایط خودش رو داشته. باید یک راهی رو انتخاب کرد و توش قدم برداشت.
هدف رو متمرکز به نتیجه نکنید. یه آدم خوبی به من یگفت : "انسان مکلف به وظیفه است نه نتیجه." فکر کنم اگر هدف این باشه که توی هر لحظه وظیفمون چیه و بهترین کاری که میتونیم اون لحظه انجام بدیم چیه، بهترین مسیر رو داریم میریم. ضمن اینکه در طی این مسیر باید یاد بگیریم حیاتی رو که توش هست، همون حیاتی که لحظه مرگ حسش میکنی، با تمام وجودت حس کنی، لمس کنی. مثلا دارید میرید نون بخرید، توی مسیر سعی کنید هر چیزی رو که میشه حسش کرد حس کنید و دوست بذارید.مثلا آسمون رو نگاه کنید برگ درختا رو لمس کنید یه بچه دیدی براش لبخند بزنید، آدمایی که تو صف نونوایی وایسادن، نگاشون کنید، باهاشون حرف بزنید و ....
سعی کنید زندگی رو حس کنید و حس و اححساساتتون رو برای درک و لمس و دیدن و شنیدن و چشیدن و مهر ورزیدن به هر چیزی که زندگی مابلتون میذاره باز بذارید.و سعی کنید همه چیز و همه کس رو دوست داشته باشید. منم دارم سعی می کنم همین کارا رو کنم و بهتر بشم.
---------------------------------------------------------------------------------------------
نمیدونم مراحل درمانی رو با روانشناستون طی کرده اید یا نه. چند سال قبل اینجا یک تاپیک بود که متاسفانه من پیگیرش نشدم و متوقف شد. ولی مراحل اولیه رو داره. اگر دوست داشتید یه نگاهی بندازید. البته من اونجا خیلی پرحرفی کرده ام. زیاد روی حرفای من متمرکز نشید و بیشتر نمرکز بگیرید روی پست های جناب اس سی آی. امیدوارم براتون موثر باشه.
مشاوره تخصصی Pooh باجناب sci

علاقه مندی ها (Bookmarks)