مدیریت هیجانات منفی
همانطور که در بالا توضیح داده شد پس از خیانت و افشای آن احساساتی مثل ،خشم،افسردگی،انکار،سردرگم ی،میل به خودکشی ،ناامیدی،وحشت،احساس بی کفایتی،شوک وبهت زدگی ممکن است به زوجین دست دهد.
اکثر زوجها پس از خیانت مدیریت هیجانات منفی را کاری سخت و دشوار میدانند(به خصوص همسر آسیب دیده).با به کار گیری شیوه های مختلف برخی توانسته بودند ازاین مرحله با رنج کمتری عبور کنند.
صحبت کردن با فردی مورد اعتماد،سرگرم شدن با کار،دارودرمانی،ورزش،پاسخ مناسب عاطفی از سوی همسر پیمان شکن(مثل تسلیم یا سکوت) از راهکارهای مورد استفاده این همسران بوده است.با این وجود اکثر این زوجین ،گذر زمان و عدم کنجکاوی در مورد جزییات را از عوامل آسان کننده در مدیریت هیجانات منفی میدانند.
همسران آسیب دیده ای که توانسته بودند عواطف منفی خود از جمله خشم را در فضایی امن به همسرشان ابراز کنند و پاسخ های همدلانه ای را از سوی همسر پیمان شکن دریافت کرده بودند،مهار واکنش های هیجانی خود را راحت تر بدست گرفته بودند.
یکی از همسران آسیب دیده در این مورد میگوید:حالم خیلی بد بود شوهرم سعی میکرد بیشتر وقتش رو با من بگذرونه اگر توی اون شرایط بحرانی قرار بود بره بیرون، من مضطرب میشدم.اما سعی کرد دائم در کنار باشه و من اینجوری آروم شدم.
همسر پیمان شکنی در این مورد میگوید:در وهله اول مقداری دارو درمانی کمک کرد آروم بشیم اماهر چند وقت یکبار جنجال داشتیم و من سعی میکردم در برابر بهانه گیری های بی موقع و تیکه هایی که مینداحت، ساکت باشم به خودم میگفتم تو باعث عذاب اون شدی و الان باید کمکش کنی آروم بشه.
یکی از زنان آسیب دیده نیز در این باره میگوید:شبها تا صبح فقط گریه میکردم،ازش عصبانی بودم.اسمم رو نوشتم کلاس ورزش سعی کردم زمانم رو پر کنم میرفتم پیش دوستم( مورد اعتماد)گریه میکردم آروم میشدم.
اینها بخشی از راهکارهای مدیریت هیجانات منفی بود باید توجه داشت که این راهکارها وراهکارهای شبیه آن درمان نیست فقط مقدمات برای آمادگی زوجین جهت درمان خیانت وآسیبهای آن است.
ادامه دارد...
ای بامن وپنهان چودل ،از دل سلامت میکنم.
ویرایش توسط ammin : سه شنبه 29 اسفند 96 در ساعت 03:09
علاقه مندی ها (Bookmarks)