به نام خدا با سلام وعرض ادب به شما گرامی :ويليام جيمز" روان‏شناس معروف مى‏گويد: "يك نه گفتن به عادت بد موجب مى‏شود شخص براى مدّتى تجديد قوا كند و بدين وسيله ضعف اراده خود را به تدريج بر طرف سازد"
.يكى از عوامل موفقيت "پشتكار" است. وقتی عشق وعلاقه هدقی درست و به جا رودر خود تقویت کنید و از سایر عواملی که دراین هدف مشکل ایجاد می کنند مثل چشم به نامحرم دوختن ارتبا ط با دوست های سست و مبتذل گوش دادن به غنا که باعث سستی روح میشود خواندن مجلات مبتذل که فقط سرگرمتان می کند یا هو س را درشما بر می انگیزددوری کنید وبه عاقبت کار مدام بیندیشید که با این هدف خوب و متعالی چقدر موفق و محترم در دنیا و اخرت خواهید بود در اراد ه شما اثر خواهد داشت بعلاوه توسل به خدا و نیایش به درگاه او که مشکلا ت را با توکل به او حل کرده و یگ وقت نا امید نشویدو نیز درراه هدف خدا را حامی خود بدانید و ازراه های مختلف به سوی هدف حرکت کنید و هر نه گفتنی شما را به تلاش بیشتر وادارد و هر روز را روز نوی حساب کنید برای تلاشی نو وتازه . و برای خود ساعاتی را قرار دهید که حتما راحت با خدا صحبت کنید و نماز کنید تا فکرتان به راحتی مسئله را بدون نگرانی بررسی کند . دراین حال راه حل های تازه ای ممکن است به فکرتان برسد که قبلا اصلا به ان نرسیده بودید .

نمونه ی از شوق به هدف : علامه امينى (ره) صاحب كتاب ارزشمند الغدير جهت تدوين اين كتاب به كشورهاى مختلف سفر كرد. يكى از سفرهاى وى به هندوستان حدود شش ماه طول كشيد. پس از بازگشت از هند پرسيدند: هواى هندوستان چگونه بود؟ وى پس از اندكى تفكر پاسخ داد: من به دليل اين كه همواره سرگرم مطالعه بودم، نفهميدم هواى آن جا در اين مدّت چگونه بود!

مفسر كبير قرآن، علامه طباطبايى، نمونه‏اى از افراد با اراده و مصمم است. او در پنج سالگى مادر و در نه سالگى، پدرشان را از دست مى‏دهند و ممرّ معاش ايشان و برادرشان از كودكى، منحصر به زمين زراعتى در قريه شادآباد تبريز بوده است. علامه طباطبايى به علت تنگ دستى ناچار مى‏شود از نجف اشرف دوباره به ايران مراجعت نمايند و ده سال در همان قريه به كشاورزى اشتغال ورزند.(7) با اين وصف ايشان با تلاش پيگير و مجاهدت مستمر توانست تفسيرى به رشته تحرير درآورد كه به جامعيت آن، تفسيرى يافت نمى‏شود.

در كتاب رمز پيروزى مردان بزرگ از آيت‏الله جعفر سبحانى و سيماى فرزانگان از رضا مختارى داستان‏هاى زيادى از بزرگان نقل شده است.

توصيه‏هاى در اين رابطه به يك نمونه اشاره مي كنيم : روزى شهيد محراب آيت اللَّه مدنى به خادمش گفت: هوس كباب كرده‏ام، مى‏توانى چلوكباب تهيه كنى؟ البته سعى كن از جايى بخرى كه تميز و غذايش خوشمزه و لذيذ باشد. خادم مى‏گويد: من كه هيچ وقت نديده بودم آقا غير از نان و گوجه يا پنير و چاى شيرين غذاى ديگرى بخورد، با شوق و عجله گفتم: الان آماده مى‏كنم. زود حركت كردم تا آقا از تصميم خود برنگردد. هنگام حركت به من فرمود: موقع آمدن غذا را در چيزى بپيچ تا ديگران متوجه نشوند. گفتم: به چشم! حركت كردم. از رستورانى كه آشنا بود، غذا تهيه كردم و با اشتياق فراوان در حالى كه آن را مخفى كرده بودم، به منزل برگشتم. سفره‏اى در اتاق آقا پهن كردم و غذا رإ؛ّّ روى سفره گذاشتم. عرض كردم: آقا! سفره آماده است. تا غذا سرد نشده بفرماييد. فرمود: شما تشريف ببريد بيرون، بعد از نيم (يا يك) ساعت بياييد، ظرف و سفره را جمع كنيد. زمان مقرر به اتاق برگشتم، اما با شگفتى و ناراحتى متوجه شدم آقا غذا را ميل نكرده‏اند، پيش خود خيال كردم لابد چيزى در غذا ديده يا باب ميلش نبوده كه نخورده‏اند. پرسيدم: غذا باب ميل شما نبود؟! فرمود: غذا باب ميل بود و هيچ مشكلى نداشت.گفتم:پس چرا تناول نفرموديد؟ گفت: از اول هم بناى خوردن نداشتم. چند روزى بود اين نَفْس، هواى چلوكباب كرده بود. مى‏خواستم او را ادب كنم و به او بفهمانم اگر بخواهم مى‏توانم فراهم كنم، اما اين كار را نمى‏كنم. خواستم غذا را جلوى چشم نفس قرار دهم، تا آن را ببيند و عطر آن را استشمام كند، وقتى به او ندادم، ديگر چنين هوسى نكند.
به یاد داشته باشیدبه كار بردن و نگارش كلمات منفى، ويرانگر و مخرّب است. اين كلمات قفل هايى هستند كه بر درهاى ورودىِ هر راه حلى زده مى‏شود تا ما را براى شكست آماده كند. بر عكس كلمه "آرى" هيجان مى‏آورد و تحرك مى‏بخشد...".

اهنگ های مبتذل درروح شما نا امیدی می کارد اینهایی که همه اش از عشق می نالند ...(
در اسلام نيز به مبارزه عليه هواهاى نفسانى كه زمينه‏هاى عادت بد را فراهم مى‏كند پيامبر اسلام (ص) مي فرمايد:"الشّديد من غلب نفسه؛(4) كسى قوى و با اراده است كه بر هواى نفس خود چيره شود
امام زین العابدین (ع) هرگاه آیه « یا ایها الذین امنوا اتقوالله و کونوا مع الصادقین (سوره توبه، آیه 119) را تلاوت می کرد. این دعا را می خواند: «اللهم ارفعنی فی اعلی درجات هذه الندبه و اعنی بعزم الاراده».
«خدایا مرا به بالاترین درجات این دعوت بالا ببرد، و با عطا کردن اراده ای استوار کمکم کن این نکته اخر را از همین وبلاگ گرفتم و اکثر مطالب بالا را از سایت اسرا اضافه نمودم .به هر حال خواهش از خدا به اجابت می رسد و هیچ دری نزد نیایش بسته نمی ماند . با تشکر دکتر دانش