به نام خدا با سلام یک توصیه ای که دارم اینه که خیلی ماها برای قشنگی ارزش قائلیم درونا ً , و این فکر ما روی رفتار ما هم اثر میذاره -وقتی همه به بچه ای بگن ماشاالله چقد رخوشگله وچشم ها را با حسرت و یا شگفتی باز کنند یا حسادت و ... و همه جاتعریف از زیبایی باشد و جوانان هم توی کوچه چشمشان دنبال زیبایی است فرد دووضع توام به خود می گیرد : ای بابا ! من چقدر قشنگم چقدر مهمم و غرور میگیرد وضع دوم اینه که من می تونم با اینهمه کشته مرده فرمانروایی کنم اینها جلوی مرا گرفتند بالاخره اون به سمت بلوغ اومده و هورمون داره تو بدنش شاید تو فکرش این باشه که مثلا من می تونم هنرپیشه و مشهور بشم یا همه جا برم نازم رو بکشند و ...اینها نمی ذارند بعد هم مثلا فکر کند شما مثلا زیبایی او ن رو ندارید یا ناموفق هستید یا طرزفکرتان مخالف ارزوی او است و فکرکند می خواهیدرویش سلطه پیدا کنید و به طرف ارزوهای خودتان ببریدش و با شما لج کند
به هر حال نوجوان هم هست و نوجوانان قسمت فرونتال مغزشان که مربوط به امور عقلانی است مقداری قاطی دارد
یک لج و غروری دارند و می خواهند استقلال را تجربه کنند و شخصیت خودشان را کسب نمایندو ممکن است با کسانی که فکرمی کنند رویشان میخواهند سلطه ایجاد کنند لج نمایند
بعد هم این هست که طبایع افراد متفاوت است شما خودتان هم که به قیافه کسی نگاه می کنید یک برداشت خاصی می کنید یعنی پشت هر چهره کسی نهفته است بعضی طبیعتا مغروروطغیانگرند بعضی متمایل به هوس و لذتند بعضی خشکند و .. . البته همه اینها می توانند با نقاط قوتی که خدا برای هر کسی گذاشته متعادل شوند و به سمت زندگی متعادل و درست بروند
حتی طب قدیم برای این مزاج ها داروهایی هم دارد که تعدیل شوند
بالاخره هرکسی ضعف و قوتی دارد و وسوسه هایی خاص خودش ولی خدا از مربی گری انسان و کمک به او هرگز کنا ر نمی رود
توصیه می کنم از بعضی رفتارها که عقلتان اجازه می دهد تغافل کنید و به روی خود نیاورید
بعضی رفتارهای درستش را به جا تقویت کنید با روشی که برای او مقبول است مثلا اگر اهل احترام است با احترام با او برای تشویق برخورد کنید
ببینید هر فردی تشویق خاصی می خواهد و با روش خاصی اصلاح میشود ببینید تشویق ها وتنبیه های اساسی درمورد ایشان چیست
بعدهم توصیه بعدی من به شما این است که نوجوان درمراحلی به دوستانش گرایش دارد و نظر انهابرایش مهم است شما خودتان مسیرتان را درزندگی خدایی و با تلاش ومقاومت کامل و به جا انتخاب کنید بالاخره همه مسیرهای نادرست روزی به بن بست و دلزدگی و مشکلات می کشد و فرد به طرف فرد مقاوم ودرست جلب میشود چون فطرت انسان این روش را می پسندد -دعا کردن هم خیلی اثر د ارد - تصحیح فکر و اندیشه نادرستش با دادن کتاب هایی در مورد افرادی که الگوهای درستی می توانند باشند -سعی دردادن الگوهایی درست به او به صورت معرفی اوبه یک فرد قوی و مقاوم ود رست اندیش -احترام درونی خانواده به افراد درستکار و بزرگوارو باشخصیت نه به ظاهر و قیافه و..-محبت ازته دل به او داشتن و به فکر جلب توجه او تنها نبودن کشش اساسی را درفرد ایجاد می کند - در مشکلات یاورواقعی بودن باعث جلب افرادبه سوی انسان می شود -بالاخره همه کس می دانند که انسان به دنبال محبت و احترام واقعی است درون انسان محبت واقعی را تشخیص می دهد ولو درمراحلی لج کندیا .....همه انسان ها هرچند پد رو مادر دعوایشان کنند باز در مشکلات رو به درخانه انها می کنند من امیدوارم شما هم شخصیتی درخانواده باشید که همه درمشکلات شما را یار واقعی و همدل و دلسوز خود بدانند و از راهنمایی ها و مشورت و کمک خالصانه شما برخوردار گردند موفق باشید