سلام
بهتر هست ببینیم کمک کردن چه تأثیری بر ما میگذاره و لازمه ابتدا بخاطر بسپارین کمک انواع مختلفی داره و اینجا بحث ما هر نوع کمکی هست.
در ابتدا باید عرض کنم بسیاری از ترس های ما به جامعه ای برمیگرده که در اون مجبوریم اقدامات پیشگیرانه انجام بدیم تا موقعیت خودمون رو حفظ کنیم، تا ارتقاء بگیریم ، تا مطمئن بشیم رها نمیشیم، تا مطمئن بشیم فراموش نمیشیم...
در چنین جامعه ای باید بستری فراهم بشه که افراد در جدال با منافع شخصی و منافع دیگری بتونن عملی رو انجام بدن که به اصول انسانی و اخلاقی میل داشته باشه و در عوض بازخورد مثبتی و ارزشمندی رو شاهد باشن و ترس های اونها ارزش خودشو رو از دست بده و اعتماد مبنای روابط انسانی بشه.
پس تصمیمگیری ما نباید انتخاب میان نفع خودمون یا نفع دیگری باشه، بلکه ایدهآل این هست که با یک عمل صحیح بتونیم هر دو منفعت را برآورده کنیم و هر دو طرف خشنود باشیم و اصول اخلاقی انسانی رو رعایت کنیم.
کمک به دیگران تأثیر زیادی بر روی روان انسان، جسمش و تعاملش با دنیای بیرون خواهد داشت، مثل؛
* حس خوب و خاطرات خوش
کمک به مردم باعث تغییرات مثبتی در مغز انسان میشه و بهمین علت یک حس سرخوشی و آرامش رو برای آدم به ارمغان میاره و در نتیجه به سلامت روانش کمک میکنه. ما میتونیم این احساسات خوب رو در ذهنمون ذخیره کنیم و در روزهایی که نیاز به مرور خاطرات خوب داریم ازشون بهره ببریم.
* بیرون آمدن از پیله خود، ارتقاء زندگی اجتماعی و افزایش صمیمیت
باعث میشه ما وارد اجتماع بشیم و با مردم ارتباط بگیریم، در نتیجه زندگی فعال تری رو تجربه کرده و از انزوا فاصله بگیریم. سبب میشه صمیمیت بین ما و دیگران تقویت بشه و دوستان بیشتری داشته باشیم.
* رها شدن از افکار و احساسات منفی
احساساتی نظیر عصبانیت و ... که شاید بارها تجربه کردید... اینها میتونن تأثیر منفی روی روان، جسم و ارتباطتتون با دنیای بیرون داشته باشن. کمک به دیگران باعث میشه با دید مثبت تری به مسائل مختلف نگاه میکنین و این احساسات رو کمتر و کمتر تجربه کنین.
* شناسایی توانایی ها
با شرکت در فعالیت های مختلف و کمک به دیگران متوجه میشین شما استعدادهایی دارین، مثلا استعداد رهبری یک تیم برای کمک رسانی، استعداد شرکت در پروژه های مختلف و... و این باعث افزایش اعتماد بنفس _ خودباوری در شما خواهد شد.
* افزایش وسعت دید و تقویت شکرگزاری
کمک کردن بمردم سبب میشه ما دید بازتری به زندگی پیدا کنیم و مشکلات سایرین رو ببینیم و طرز فکرمون تغییر کنه. بدونیم چه نعمانی داریم و چقدر مشکلات ما کوچکتر هست. سبب میشه شاکر باشیم از موقعیتی که داریم، از دانشی که داریم، از توانایی که داریم.
* رشد معنوی
کمک به دیگران سبب تعالی روحی انسان میشه و برکات فراوانی داره، از طرفی همدردی و نیکوکاری در فلسفه از فضائل اخلاقی بحساب میاد.
خداوند در قرآن کریم فرمودن؛
اگر نيكى كنيد به خودتان نيكى كردهايد...( بخشی از آیه ۷ سوره اسراء )
امام حسین(ع) نیز در روایتی فرمودن؛
بدانید که نیازمندیهای مردم به شما از نعمتهای الهی بر شماست، پس از این نعمتها خسته نشوید که هر آینه به سوی دیگران سوق یابد.
* کاهش اضطراب و افسردگی، تقویت عزت نفس و تقویت سیستم ایمنی بدن
دقت کردین وقتی قسمتی سردرد دارین ، انگار تموم بدن شما تحت تأثیر اون درد هست و گاهی همه چی رو تعطیل میکنین تا استراحت کنین و سردرد شما برطرف بشه؟
دنیا هم همین هست، اگر طالب حال خوشیم باید منابعی که میتونن اینو استمرار بدن شناسایی کنیم. یکیش کمک به مردم هست ، کمک به خانوادست ، کمک به دوستان هست و ... شما وقتی حمایتگر و مهربان هستین، محیط شادتر و آرام تری رو در اطرافتون تجربه کنین و بخشی از اون مهربانی های بسمت شما برمیگرده و در نتیجه استرس های ناشی از مسائل مختلف کمتر روتون تأثیر میگذارن. عزت نفس پیدا میکنین. شادی و حال خوش مسری هست.
_ کمک باید از کم شروع بشه تا بتونیم راحت تر با مسائل بزرگتر کنار بیایم .
مثلا تو صف نانوایی اگر کسی ایستاده که مسن هست براش نون رو بخرید ،توی نایلون بذارید و بدین دستش. میتونین جای خودتون رو بهش بدین تا زیاد نایسته...
به این ترتیب بنظر شما اینها منفعت نیستن؟ اینها به خودمون بر نمیگردن؟ اثر گذار تر و ماندگار تر نیستن؟
![]()









علاقه مندی ها (Bookmarks)