فرمان سوم:

استراتژی خود را تغییر بده؛

مشق تغییر را فراموش نکن

روزی مردی روی پله‌ های ساختمانی نشسته، کلاه و تابلویی را در کنار پایش قرار داده بود. روی تابلو خوانده می‌ شد: «من کور هستم، لطفا کمکم کنید.»

روزنامه‌ نگار خلاقی که از کنار او می‌ گذشت، نگاهی به او انداخت؛ فقط چند سکه در داخل کلاه بود. روزنامه‌ نگار نیز چند سکه داخل کلاه انداخت و بدون این‌ که از مرد کور اجازه بگیرد، تابلویش را برداشت، آن را برگرداند و عبارت دیگری روی آن نوشت؛ سپس تابلو را کنار پای او گذاشت و آن‌ جا را ترک کرد. عصر آن روز، روزنامه‌ نگار به آن محل برگشت و متوجه شد که کلاه مرد نابینا پر از سکه و اسکناس شده است. مرد نابینا از صدای قدم‌ هایش، او را شناخت و خواهش کرد تا
بگوید که روی آن تابلو چه نوشته است؟ روزنامه‌ نگار پاسخ داد: «چیز مهمی نبود. من فقط آن را بازنویسی کردم»، سپس لبخندی زد و به راه خود ادامه داد مرد نابینا هیچ‌ وقت ندانست که روزنامه‌ نگار چه نوشته است. روی آن تابلو نوشته شده بود: «امروز، روز زیبایی است؛ ولی من نمی‌ توانم آن را ببینم!»

وقتی نمی‌ توانید کارتان را پیش ببرید، استراتژی خود را تغییر بدهید. در آن صورت خواهید دید بهترین‌ ها ممکن خواهد شد. پس باور داشته باشید هر تغییر بهترین چیز برای زندگی است. حتی برای کوچک‌ ترین اعمال تان از صمیم قلب مایه بگذارید؛ این رمز موفقیت است.

زیرکی به‌سبک الاغ هم می‌تواند نگاهتان را به امور تغییر دهد!
مردی باری سنگین از نمک بر پشت الاغش گذاشته بود و به شهر می‌ برد تا آن‌ ها را بفروشد که در مسیر خود به رودخانه‌ ای رسید. هنگام رد شدن از رودخانه پای الاغ سر خورد و درون آب افتاد. وقتی الاغ از رودخانه بیرون آمد، بار نمک در آب حل و در نتیجه بارش سبک‌ تر شد.

روز بعد مرد و الاغ دوباره راهی شهر شدند و به همان رود رسیدند. الاغ با به‌ خاطر داشتن اتفاق دیروز، خود را به درون آب انداخت و بار خود را سبک‌ تر کرد. مرد که بسیار ناراحت شده بود، با خود گفت: «این‌ طوری نمی‌شود، باید به‌ جای نمک چیز دیگری برای فروش به شهر ببرم.»

فردای آن روز مقدار زیادی پشم بار الاغ کرد. هنگام گذشتن از رودخانه، دوباره الاغ خود را به آب انداخت؛ اما وقتی بلند شد مجبور بود، باری چند برابر را تا شهر حمل کند!

نکته: بسیاری از مشکلات ما در زندگی ناشی از این است که متوجه تغییرات نمی‌ شویم و با راهبردها و الگو های قدیمی به استقبال شرایط جدید می‌ رویم