13-تحقیر نکنید
تحقیر دیگران مانند سایر رفتار های ما بازتابی به سوی خودمان دارد.این را فراموش نکنید که کوچکترین و پست ترین انسان ها کسانی هستند که به تحقیر دیگران می پردازند به جای این که به جنبه های منفی دیگران توجه کنید به کشف جنبه های مثبت آن ها بپردازید و سعی کنید از جنبه های مثبت دیگران الگو برداری کنید
خودتان را تحقیر نکنید
تحقیر خود، چند جنبه دارد:
جنبه اول: وقتی شما محرومیت های خود را به یاد می آورید به نوعی خودتان را تحقیر می کنید این عمل به شدت باعث افت روحیه شما خواهد شد که نقاط قوت خود را فراموش می کنید. چرا همیشه در مورد نداشته هایتان قکر می کنید اگر با دقت به اطرافتان نگاه کنید می بینید هر کسی یک عیبی دارد
جنبه دوم: در تعارفات کلامی، خود را تحقیر نکنید (نوکرتم، نظر لطفتونه، خجالتم ندهید، چشمان شما قشنگ می بینه) همه ی این ها کلماتی هستند که باعث تحقیر خود می شود. چرا وقتی ویژگی های مثبتی را در شما تحسین می کنند به هزاران تکاپو می افتید که آن را نفی کنید و خود را به هر آب و آتیشی می زنید که نا درستی آن را اثبات کنید.
وقتی از شما تعریف می کنند این پا و آن پا نشوید و با آرامی و لبخند بگویید تشکر می کنم
14- از دیگران قدر دانی کنید:
وقتی که شما از خوبی دیگران تشکر می کنید هم شخص فهمیده و متشخصی معرفی میشوید و هم احساس خوبی پیدا می کنید تشکر از خوبی دیگران ذهن شما را متوجه این می کند که هرکار خوبی شایسته قدردانی و ستایش است. این تفکر مثبت روی یک کار خوب، این خصلت را در شما گسترش می دهد.
15-به جای کلمه شکست، بگویید تجربه شکست، ناکامی، اشتباه، خطا
این ها کلماتی هستند که به شدت از آن ها می ترسید. شما همیشه سعی می کنید شکست نخورید و همین موضوع جلوی اقدام کردن شما را میگیرد. اگر هم اقدام کنید و نتیجه ندهد آن را حذف می کنید و آن را بزرگترین و مهلک ترین ضربه و خطایی جبران ناپذیر می نامید.
آنچه که شما آن را شکست می نامید زمینه و لازمه ایجاد اعتماد به نفس است. شرط این که شکست های شما تجربه های عالی شما باشد و باعث رشد شما شوند آن است که در این اوقات سوالات مثبت از خود بپرسید:
1-آیا در این تجربه چیزی یاد گرفته ام؟
2-آیا به موفقیت های بعدی من کمک می کند؟
3- آیا این وضعیت ماندگار است؟
16-در تصمیم گیری های خود مکث نکنید:
هر چه سرعت شما در تصمیم گیری بیشتر باشد به سود خودتان تمام می شود برای آن که تصمیم گیری شما سرعت پیدا کند باید از نظم فکری برخوردار باشید. اهداف و خواسته های خود را به صورت شفاف بیان کنید مثلا بگویید من می خواهم در این ماه فلان چیز را یاد بگیرم. یا بگویید من می خواهم در این هفته انقدر پول از فلان کار در بیارم.
17-دوستان نامناسب خود را عوض کنید:
برای هر تغییر و دگرگونی رهایی از حالات بد یا ایجاد خصلت های خوب مثل اعتماد به نفس باید تغییری در روابط شما به وجود آید
شما مجموعه ی دوستان خود هستید هر یک از دوستان شما آیینه برخی از جنبه های شخصیت شما اند. تا شما دوستان خود را تغییر ندهید نمی توانید تغییر کنید.

علاقه مندی ها (Bookmarks)