ممنونم بچه ها. پاسخمو گرفتم.
خدانگهدار.
تشکرشده 95 در 28 پست
ممنونم بچه ها. پاسخمو گرفتم.
خدانگهدار.
deljoo_deltang (دوشنبه 04 آذر 92), toojih (چهارشنبه 29 آبان 92)
تشکرشده 36,137 در 7,447 پست
یلدای عزیز
شما هم دچار وسواس شدی ، هم دچار تعارضات ناشی از ناسازگارریهای شناختی
بهتره تاپیک زیر را بخوانی ، دقیق بخوان :
ناسازگاری های شناختی و تعارض های ما
در خصوص تعارض بین آنچه دستور او هست و آنچه خواست دل تو هست حلقه مفقوده ضعف نگرش توحیدی هست .... پس سرنخ اینجاست و برو دنبالش ....
تشکرشده 1,508 در 444 پست
یلدا خانم، آخرش نفهمیدیم از خدا چی میخواستی و رفتی. نفهمیدیم شوهر میخوای؟ دوست پسر از دست رفته ای رو میخوای؟ حساب کتاب اخم کردن به پسری رو میخوای؟
برات دعا میکنم این خدایی که دوستش داری وجود داشته باشه و واسه گناهات باهات مهربون باشه و برای چیزهایی که مایل بودی و به خاطر اون ازشون گذشتی باهات تسویه حساب کنه
یک پسر خوش تیپ پولدار مامانی خوب نصیبت کنه تا زندگی شادی داشته باشی.
تشکرشده 95 در 28 پست
خدایا میدونم هستی و چقدر غریبانه هستی.
sanjab (جمعه 01 آذر 92), فرشته مهربان (پنجشنبه 30 آبان 92), جاثیه (جمعه 01 آذر 92)
تشکرشده 3,096 در 1,314 پست
یلدا جان...
شاید باز بیای یه سری به تاپیکت بزنی...
خواستم فقط یه چیزی رو بگم.شاید به دردت بخوره.
در تعقیبات نماز صبح هست:
اللهم لا تعنننی بطلب ما لم تقدر لی فیه رزقا، فانک غنی عن عذابی و انا فقیر الی رحمتک.
یعنی خدایا مرا به زحمت نینداز برای به دست آوردن چیزی که تو روزی ام نکرده ای. زیرا که تو از عذاب دادن من غنی هستی(نیازی به عذاب دادن من نداری)و من به رحمت تو نیازمندم.
قبلاها که آدم بودم خیلی این جمله رو با خودم تکرار میکردم و بهش فکر میکردم. به نظرم روزی فقط شامل مسائل مربوط به معیشت نمیشه. شامل همه چی میتونه باشه. و خدا نیازی به عذاب دادن ما نداره.
sanjab (جمعه 01 آذر 92), نگارگر 1986 (جمعه 01 آذر 92), yalda.69 (پنجشنبه 05 تیر 93), جاثیه (جمعه 01 آذر 92), دختر مهربون (جمعه 01 آذر 92)
تشکرشده 116 در 57 پست
خدا نیازی به عذاب ما نداره....
درسته...
شاید بیربط به نظر بیاد.اما تو ذهن خودم خب خیلی این حرفم مرتبط هست...
داشتم فکر میکردم به خودم...به همه تلاش ها و جون کندن هایی که انجام دادم برای بدست اوردن کسی که سطحشم تازه از خودم خیلی پایین تر بود...حالا که ازدواج کرده رفته...من دست به یقه خدا و پیغمبر و امام و بندگان خدا شدم...حتی یقه خودمم گرفتم...
میگن خدا در دو موضع از کار بنده هاش خندش میگیره...یکی وقتی بخواد یه کاری بشه و بندگانش تلاش کنند نشه...یکی هم وقتی نخواد یه کاری بشه یا اتفاقی بیافته یا چمیدونم نخواد یه چیزی رو به کسی بده و بندگانش همش سعی و تلاش میکنند اون اتفاق بیافته...
به خودم که فکر میکنم میبینم خدایی که برای خودم ساختم...خیلی سطحی بوده...بچگانه بوده...خدارو میخواستم و پناه بردن به درگاهش رو دوست داشتم نه برای خود خدا...که برای داشتن بنده خدا...اخه این چه دعاییه؟!؟!چه توکلیه؟!؟چه بندگی هست؟!؟
شایدم هنوز ته دلم تو ارتباطم با خدا لجبازی کنم...اما من خودم فهمیدم که اشتباه کردم...
تشکرشده 6,950 در 1,499 پست
ببین تو شک نکن حالا که شک کردی یقین کن که خدا نیست ببین به چه روزی می افتی چه حالی بهت میده ؟ ببین بی سرو سامان نمیشی؟ دربه در نمیشی؟ بدبخت بیچاره
نمیشی؟ کی نازتو میکشه ؟ کی حرفاتو گوش میده؟ کی از دلت خبر داره؟ کی شبا مواظبته؟ کی عاشقته؟ برا کی اصلا دلت تنگ میشه؟ وقتی دلت می گیره وقتی مشکل سخت داری
کیو صداش میکنی ؟ کی مهر کسیو میندازه به دلت و هر قلب چموشی رو رام خودش میکنه؟
وقتی صب میخای بری بیرون اسم کیو صدا میزنی و بهش توکل میکنی بعد در باز میکنی ؟ بگو کی؟
وقتی که تو گوشیت همه کنتاکت لیستتو نگاه میندازی و هیچ کدم اونی نیست که میخای بهش پیام بدی سراغ کی میری ؟ شبا به کی فکر میکنی ؟ وقتی بارش برف رو میبینی بارون و
میبینی شکوفه هارو بعد مردنشون میبینی میخوای قربون صدقه ی کی بری ؟ وقتی تو کاری موفق میشی داد میزنی و میپری بالا پایین و کیو شکر میکنی ؟
اگه اون نباشه پیش کی بخشیده میشی؟ با کی خلوت میکنی ؟ وقتی دونه دونه موهای خوشگلتو رنگ چشاتو خطوط دستتو میبینی میخای از کار کی حیرت زده شی ؟ مولانا از کی
گفته ؟ حافظ بیخودی سروده؟
دختر چطور میتونی شک کنی ؟ چطور میتونی بی اون باشی ؟ ما عشق اونیم ارزوی خداییم...دوسمون داره اینو هرقلب سیاهی ام حس میکنه؟ تاحالا 2 تا کبوترو باهم تو شب زمستونی دیدی؟
اگه تونستی قبول کنی که ادامه بده که خدا نیست اگه نتونستی که بیا و در اغوش خدا کیف کن لذت ببر از حضورش براش بی تاب باش ....
من جواب این سوالارو ازت میخام البته اگه این نیاز ها رو داری جواب بده اگه نه که صد در صد میتونی بیخدا زندگی کنی ...
صبا به لطف بگو آن غزال رعنا را که سر به کوه و بیابان تو داده ای ما را
yalda.69 (پنجشنبه 05 تیر 93)
تشکرشده 48 در 26 پست
من قصد منحرف کردن تاپیک رو نداشتم و اگر از دست من کسی ناراحت شده عذرخواهی میکنم هدف من فقط کمک بوده و بس
من سوال ها رو از دید خودم جواب دادم.به یلدای عزیز هم باز میگم صرفا به حرف های دیگران تکیه نکنند و با عقل خودشون تصمیم بگیرند.من سعی نکردم جهت گیری کنم فقط شبهه هایی که پیش میاد رو بیان کردم!
بد نیست گاهی با عینک دیگران به قضیه نگاه کنیم!
- - - Updated - - -
من قصد منحرف کردن تاپیک رو نداشتم و اگر از دست من کسی ناراحت شده عذرخواهی میکنم هدف من فقط کمک بوده و بس
من سوال ها رو از دید خودم جواب دادم.به یلدای عزیز هم باز میگم صرفا به حرف های دیگران تکیه نکنند و با عقل خودشون تصمیم بگیرند.من سعی نکردم جهت گیری کنم فقط شبهه هایی که پیش میاد رو بیان کردم!
بد نیست گاهی با عینک دیگران به قضیه نگاه کنیم!
- - - Updated - - -
و باید بگم من واقعا متاسفم برای سایت همدردی.فرشته نجات پست منو توی این تاپیک حذف کرد چون پاسخی برای حرفم نداشت اشکالی نداره.ولی من فکر میکردم فرشته نجات خیلی دانا تر از این باشه به جای جواب دادن سوال رو حذف کنه...خنده داره.
تشکرشده 500 در 154 پست
با سلام و احترام
اول از همه بهت بگم که هیچ وقت اول کار نتیجه گیری نکن اول همه مطالب رو (حتی متضاد با باورهات) بخون آخرش فک کن بعد نتیجه گیری کن این ویدیو رو هم نگاه کن، وصیت برتراند راسل به آیندگان
پای استدلالیون چوبین بود--- پای چوبین نیز بی تمکین بود
زمانی که دبیرستان بودم ریاضیم خیلی خوب بود یعنی تو تئوری خیلی خوب بودم آخرای دانشگاه و بعد از سرکار رفتن وقتی مفاهیم ریاضی رو به کاربردم اصلا ریاضی به قدری برام جذاب بود و هم اینکه انقدر درک ریاضیم بالا بود که خیلی از مسائل سخت رو بدون فرمول می کردم، بعضی از ما آدما پروردگار رو فقط از لحاظ عقلی اثبات کردیم، گرچه که بعضیا هنوز به این مرحله هم نرسیدن! نمیدونم چه جوری با کلمات توضیح بدم! تاز مانی یه مفهموم رو حس نکنی منظورم صرفا حواس پنجگانه نیست و اون چیز صرفا چیزی عقلا اثبات شده باشه برات مطمئنا خیلی از اوقات اون مفهوم برات ملموس نیست و بهش یقین نداری، حضرت ابراهیم از پروردگار خواست که زنده شدن مرده ها رو بهش نشون بده اعتقاد داشت ولی می خواست قلبش آروم بگیره (به یقین برسه) چیزی که میخام بهت بگم اینه که اگه واقعا به وجود پروردگار اعتقاد داری در راهش قدم بزار، بهش ایمان داشته باش اون موقعست می فهمی که این باورت (ایمانت) یه باور الکی که نتیجه نمیده نیست، من 14 سالم بود تو رودخونه محل تولدم داشتم غرق میشدم اون لحظه کسی نبود نجاتم بده، یه لحظه کل بدنم رفت زیر آب آخرین چیزی رو که دیدم اشعه خورشید بود اون لحظه با تمام قلبم با تمام روحم و با تمام قدرتم خد.ام رو صدا کردم، یه لحظه دیدم وسط رودخونه سنگ زیرپام اومد! بعدش هم داییم لباساش رو درآورد و نجاتم داد.، من واقعا به این حرفم ایمان دارم که آدم اگه با ایمان کامل در راه حق و راستی قدم بزاره پروردگار و الطافش رو حس می کنه، میگن وقتی میکل آنژ مجمسمه داوود رو می ساخت ، مجسمه داوود هم میکل آنژ رو می ساخت،حرکت در مسیر پروردگار یعنی پایان بیگاری یعنی شکوفایی استعدادها، یعنی ابرانسان شدن، فقط همینو میگم که مطمئنا پروردگاری که تو رو خلیفه خودش قرار داده و این همه استعداد در تو قرار داده هیچ وقت هیچ وقت ازت نمیخاد که خودت رو سرکوب کنی، پروردگار اول از همه به تو عقل داده بهت وجدان داده، قدرت درک و علم آموزی داد انبیاش رو هم فرستاده در ضمن طبیعتش (قوانین)هم به ما خوبی و بدی رو نشون میده کم نیست که هگل میگه کل تاریخ سه کلمست نقطه سرخط! مطمئنا با این ابزارها میتونی راهت رو پیدا کنی
تو کودکی پدربزرگم بهم گفت که مخلوقات آینه پروردگارند تو هم جزو مخلوقاتی! اگه واقعا خد.ا پرستی باید از همه سرتر باشی تو علم تو هنر تو انسانیت تو... تا هرکی تو رو دید بفهمه که ثمره دینداری چیه
من آدمی با باورهای متناقضم، موقعی که باورم به پروردگار کم رنگ میشه ضعیف میشم و از لحاظ روانی افت می کنم ولی باور به پروردگار علاوه بر اینکه حقیقت طلب تر و زلال ترم میکنه بهم یه قدرت عجیب میده، باور به اینکه که ریشم از یه موجود بی نهایته، کلمه Enthusiasm یعنی میل و اشتیاق ریشه این کلمه، کلمه یونانی euthos هست به معنی پر از خد.ا
عادت
پروردگار از روح خودش در ما دمیده، یکی از عواملی که باعث انحطاط انسان میشه، انسانی که مثل پروردگارش میتونه منبع خلاقیت باشه، عادته، یعنی انجام هر عملی بدون تفکر، خیلی کم آدمی پیدا میشه که راه رفتنش رو زیر نظر بگیره به نگاه کردنش فکر کنه و... من دوستانی دارم که حتی دعای راه رفتن، دعای شنیدن، دعای بیدار شدن و... می خونند. این رفیقام تو آمریکا زندگی می کنن و فوق العاده تحصیل کرده اند. فک نکنین از اونایی که ادعای مذهب می کنن و حتی دندوناشون رو هم مسواک نمی زنن ولی بقیه رو کثیف می دونند! یه بار از یکیشون پرسیدم چرا؟ اول گفت که با دعا فعالیت هام رو زیر نظر می گیرم و بعد برگشت گفت اولین دعایی که به ما یاد دادن مفهوم اولین کلمش این بود توجه و درک کن! یعنی به پدیده های اطرافت الکی ، سرسری و عادتی نگاه نکن! به قول انیشتن شما به دنیا به دو صورت باید نگاه کنید یا همه چیز رو معجزه ببینید یا هیچ چیز رو معجزه نبینید.به قول داوید هملخ تو همواره در مقابل چشمانم هستی یا علی بن ابی طالب میگه به هیچ چیز نگاه نکردم مگر قبل از آن با آن و بعد از آن خد.ا را دیدم. باور به پروردگار به چشم انسان عظمت میده یعنی من به هر چیزی که نگاه می کنم میگم این مخلوق پروردگارم پس چقدر با عظمته، به قول قرآن والتین و زیتون! یکی از رموز افراد نابغه اینه که اونها برای مسائلی ارزش قائلند که اون مسائل برای آدمای عادی بی ارزشه! به نظرت درطول تاریخ بشر فقط نیوتن شاهد سقوط چیزی بوده؟! باور به پروردگار حس زیبایی شناسی تورو میبره بالا، باور به پروردگار از تو یه دانشمند میسازه، بهت توصیه میکنم سعی کنی یادداشت های لئوناردو داوینچی رو بخونی اون وقت چیزایی که بهت توضیح دادم رو بهتر می فهمی بیل گیتس 7 صفحه از یادداشتهاش رو فک کنم 700 میلیون دلار خرید! بعد از دیدن عظمت طبیعت (نه نگاه تکراری) دیگه با خودته تصمیم گیری که آیا فک کنی این عظمت خود به خود به وجود اومده یا خالقی داشته، انتها مسیر هر کدوم از باورها هم مشخصه!
من نميدانم
که چرا ميگويند: اسب حيوان نجيبي است، کبوتر زيباست.
و چرا در قفس هيچ کسي کرکس نيست.
گل شبدر چه کم از لاله قرمز دارد.
چشمها را بايد شست ، جور ديگر بايد ديد.
واژهها را بايد شست.
واژه بايد خود باد، واژه بايد خود باران باشد.
زندگی درک همین اکنون است.....
سهراب سپهری
ویرایش توسط باران13 : یکشنبه 03 آذر 92 در ساعت 20:51
تشکرشده 1,508 در 444 پست
سعید جان، شما تازه عضو سایت شدین. نمیدونم قبلا هم این سایت رو پیگیری میکردی یا نه. نوشته خانم فرشته اردیبهشت نیاز به نقد نداره. اگه نوشته های
دیگه ایشون رو خونده باشی و باهاشون اشنا شده باشی بهشون انتقاد نمیکنی.
نمیخوام بگم کسی درست میگه یا کسی اشتباه. ولی بهرحال بعضی از تفکرات ما متاسفانه یا خوشبختانه قابل تغییر نیست یا اصلن نیازی به تغییرش نیست.
فقط باید بپذیریم اینطوری هستیم. هر طوری که حس بهتری داشته باشیم همونطوری درسته!
من جزء کسانی هستم که کاملا باهات موافقم ولی اینجا توی این تاپیک خانم یلدا با منطقی شبیه به منطق خانم فرشته اردیبهشت برای اثبات وجود خدا جای حرفهای شما نیست.
پ.ن: با عرض معذرت تنها جهت راهنمایی آقای سعید بود. چون ایشون تاپیک مربوط به خودشون نداشتند
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
علاقه مندی ها (Bookmarks)