تاثیر تلقی مباحث برابری زن مرد ، مهریه ، حق طلاق و . . . در افزایش شدید آمار طلاق
به پیشنهاد دوستمون برای موضوع فوق یک تاپیک جدید باز کردم . امیدوارم گفتگوی سالمی در این خصوص در این تاپیک ثبت بشه و برای کاربران و مراجعین مفید باشه :
در خصوص دادن حق طلاق به خانم ها و مساله ی برابری زن و مرد میشه بحث های مفصلی کرد . البته بعضی وقت ها به دلیل اینکه در بحث نوعی حالت کل کل پیش میاد ، دیگه مفید نیست . اینکه دوست ما اشاره کرد حق طلاق رو در شروط ضمن عقد گرفته و اینکه ایشون (یا هر دوست دیگری) به برابری زن و مرد اعتقاد داره ، چیزی رو ثابت یا رد نمی کنه . همینطور اینکه من هم روزی همسرم از بنده حق طلاق رو خواست و بنده ندادم به ایشون ، چیزی رو ثابت نمی کنه . مهم اینه که ببینیم چرا انجام یک کار درست میشه و چرا غلط میشه . وقتی هم داریم استدلال میاریم نباید احساساتی بشیم و موضع بگیریم . در غیر این صورت ما تحمل مون کم هست و ظرفیت مون برای بحث های جدی کم بوده . بالاخره این مسائل الان مساله ی روز هست و دلیل بسیاری از اختلافات و مشکلات . ولی ما کمتر تونستیم یک بحث صحیح و منطقی روی این مسائل داشته باشیم . بجاش میریم به سمت مشاجره و موضع گیری .
با مقدمه ی بالا بنده دلایل خودم رو برای عدم اعتقاد به « برابری زن و مرد » و برای اعتقاد به غلط بودن واگذاری حق طلاق به خانوم ها (بدون توجه به مهریه) ، خواهم گفت . شاید این مباحث در زندگی های مشترک مون هم به کمک ما بیاد و بدونیم که اگر کسی چیزی از ما میخاد یا ما از کسی چیزی می خواهیم ، واکنش صحیح و حرکت منطقی تر چی هست .
با کمی تاخیر ظرف یکی دو روز آینده بنده دلایل خودم رو ارائه میدم . امیدوارم دوستانی که تحمل ورود به این مسائل رو ندارن یا دوستانی که علاقه دارن گفتگوی های سالم رو با موضع گیری و احساسات مخلوط کنن ، وارد این بحث نشن .
مهریه:
1- در اسلام مهریه یک هدیه هست که مرد هنگام ازدواج با رضایت کامل به همسرش پرداخت میکنه. در فرهنگ جاهلی ما در حال حاضر مهریه یک بدهی هست که اکثر آقایان توان پرداختش رو ندارن و اکثرا هم اساسا قصد پرداخت نداشتن و قبلا میگفتن کی داده کی گرفته ولی الان اون فرهنگ عوض شده . یعنی هم میخان هم میگرن . در اسلام مهریه ی کلان یک بدعت هست و مراجع تقلید مهریه ی کلان رو شرعی نمی دونن . ولی امروز در رقابت چشم و هم چشمی ، تعداد سکه ها نجومی شده و به هنگام اختلاف زن و شوهر ، مهریه میشه آتش بیار معرکه . کلا فلسفه ی اصلی مهریه (پرداخت هدیه) کلا کنار رفته و تبدیل شده به یک بدهی کلان مالی که موقع دعوا ، به عنوان یک ابزار بکار میره . حالا تعداد زیادی از خانوم ها هم تصور می کنن این بدهی کلان ، بخشی از « حق و حقوق » اونها هست و از شیر مادر حلال تر هست . خوب اینا ارتباطی با اسلام و قرآن و مراجع تقلید نداره و یک اختراع هست که توسط عوام الناس بصورت یک رسم جاهلی اتفاق افتاده و یک معضل اجتماعی هست که کم کم رفع میشه . یعنی در آینده دیگه مردم میدونن که تبعات مهریه کلان چقدر بد هست و « هم دادن و هم میگیرن » ولذا کمتر کسی پیدا میشه که کل سرمایه و آینده خودش رو با انداختن یک امضا زیر یک برگه (سند ازدواج) به همسرش بده . چرا که دیگه مثل گذشته نیست و اجرا گذاشتن مهریه کاملا عادی شده و قراره پرداخت بشه . . .
2- در غرب اگر شما اسم مهریه رو بیاری ، نگاه بدی به شما می کنن. اگر باشون در مورد مهریه صحبت کنید ، با تعجب میگن مگر قراره خودمون رو بفروشیم و مگر قراره معامله کنیم؟ در غرب خیلی از خانم ها قبل از ازدواج دائم ، در روابط دوستی وارد میشن و بدون مهریه و چیزای دیگه عملا زندگی مشترک هم دارن .
نتیجه اینکه نه در غرب و نه در اسلام چیزی به نام « بدهی مالی کلان » (= مهریه های جاهلی امروز) وجود نداره و پذیرفتنی نیست ولذا « حق و حقوقی » به این اسم نداریم . بنده که این حرف رو میزنم 2 فرزند دارم که هر دو دختر هستن و به عنوان پدر حاضر نیستم اجازه ی ازدواجی رو بدم که در اون مهریه ی دخترم سنگین باشه . اگر داماد میخاست به دخترم موقع عقد کادو و هدیه بده ، اشکالی نداره ولی باید نقدا و از روی رضایت همون موقع پرداخت بکنه . نه اینکه یک بدهی کلان مالی ایجاد بشه که داماد رو بعدا با دادگاه کشی ببریم و بیاریم و زندگی شون رو از مسیر اصلی به یک دعوای مالی منحرف کنیم . از طرف دیگه شان دختر خودم رو انقدر بالا میدونم که اگر قرار بود جدا بشه ، نریم با دعوا دنبال گرفتن مال و اموال دامادمون و پای دخترم برای این مسائل به دادگاه باز بشه . از نظر من به عنوان یک پدر ، مهریه ی کلان خودش عاملی برای فروپاشی زندگی جگر گوشه ی من (دخترم) هست و چون به اسلام هم اعتقاد دارم ، از نظر من وصول مهریه ی کلان نامشروع هست. ممکنه روزی دختر من از روی جهالت فکر کنه که پشتوانه ی مهریه داره و میتونه به شوهرش فشار بیاره و شروع کنه به بعضی ناسازگاری ها که منتهی بشه به مشکلات جدی . پس به دلیل علاقه به فرزندم ، هرگز قبول نمی کنم که دخترم مهریه کلان داشته باشه .
مساله رو از دیدگاه یک پدر برای دخترش گفتم تا بعضی از دوستان زیاد احساساتی نشن و فکر نکنن که اینجا داریم دعوای زن و مرد میکنیم و فکر نکنن مثل بحث های فمنیستی قراره هر کسی طرف جنس خودش رو بگیره و خانوم ها یک طرف قرار بگیرن و آقایون در طرف دیگه و با هم بجنگن و کل کل کنن .
در خصوص حق طلاق و « برابری زن و مرد » هم کم کم مطالبی رو می نویسم . . .