با عرض سلام. اینکه دخترخانم باید حتما جهیزیه تهیه کند مربوط به برخی از اقوام ایرانی است. قومیت های دیگری چه در ایران و چه در بقیه کشورها هستند که چنین رسمی ندارند و خانم جهیزیه ای به خانه همسرش نمی برد. در سنت های اسلامی هم چنین چیزی وجود ندارد و زن چنین وظیفه ای ندارد چه فقیر باشد چه غنی.
شما فرمودید که در انتخاب همسر سخت پسند هستید. پس دور از انتظار نیست که در انتخاب خانه و وسایل خانه هم چنین سلیقه ای را اعمال کنید. شما خودتان دوست دارید چنین زندگی کنید و این کار را هم کرده اید. پس حالا که هم همسر دلخواه خود را دارید و هم خانه و زندگی که دوست می داشتید برای خود ساخته اید چرا نباید از آن لذت ببرید؟
من دلایلی که به نظرم می رسد مطرح می کنم :
1- شما دوست داشتید همسرتان وضعیت مالی مناسب و حمایت خانوادگی داشته باشد و جهیزیه ای بیاورد. ولی چون این خانم را می خواستید خود را وادار کردید که از این موضوع را فاکتور بگیرید. در حالی که پذیرش این مساله برای شما سخت است و فشار روحی ایجاد می کند. چون با باورهای شما ، تصور شما از ازدواج و فرهنگتان متفاوت است و حتی شاید ضد ارزش تلقی شود.
2- چون مشکل پسند هستید برای ازدواج و تهیه خانه و وسایل آن زیربار خرج و مخارج سنگین رفته اید و. گفتید که خودساخته هستید و من اینگونه برداشت می کنم که کمک چندانی هم از خانواده دریافت نکرده اید و همه یا بیشتر مخارج را خودتان پرداخت کرده اید. این شرایط به مردانی که تازه ازدواج کرده اند فشار شدیدی وارد می کند و باعث خستگی روحی و جسمی آنها می شود.
3- اگرچه همسر خود را مناسب می دانید اما در محیط خانواده ، فامیل یا طبقه اجتماعی شما ازدواج با کسی مثل این خانم با نظر مثبت نگریسته نمی شود و در موفقیت چنین ازدواجی تردید و دودلی وجود دارد. یا شاید معتقدند که همسری بهتر از این هم برای شما بود.
4- شما فکر می کنید که دیگران از شما سوء استفاده خواهند کرد و در واقع دچار نوعی نگرانی و اضطراب پنهان در این زمینه هستید. شاید تجربیات بدی هم در این زمینه داشته باشید. بنابراین در کنار همسرتان احساس امنیت نمی کنید و در پی راه حلی هستید که جلوی سوء استفاده احتمالی او را سد کنید.
5- باوری قوی در شما است که اگر کاری انجام دادید که دیگری هم از آن نفع می برد حتی اگر سود سرشاری هم برایتان داشته باشد ، باید مثل آن یا عوض آن را دریافت کنید و حقتان را بگیرید. زندگی موفق را در مطالبه کردن می دانید. چنین باوری بین ایرانی ها فراگیر است و جمله باید حقت را بگیری و مشابه آن زیاد شنیده می شود. این احتمال وقتی پررنگ می شود که خود شما می گویید به شدت مردسالار هستید در حدی که کسی به جز این خانم با شما زندگی نمی کند. البته چنین خصلتی فقط در زندگی مشترک خودش را نشان نمی دهد و حتی در ارتباط با مردان هم ممکن است چنین رفتاری را داشته باشید.
به هر حال اولین قدم پس از شناسایی ریشه مشکل این است که شما از ته دل خود را متقاعد کنید که ادامه این رویه سودی به حالتان ندارد و می خواهید زندگی خود را تغییر دهید.

علاقه مندی ها (Bookmarks)