سلام
چند ساعت توی پروازمون به سمت آسمان نجف تأخیر افتاد و شوقی که با من بود که میگفت:
حافط اگر قدم زنی در ره خاندان به صدق
بدرقه رهــت شود همــت شحــنه نجــف
اما هنوز قبل از رفت احساس دینی به این تاپیک داشتم که دوست داشتم بیام وبگم ، کمی ذهنم پراکنده هست و در نتیجه بیانم هم پراکنده تر و شما به هم به بزرگواری خودتون ببخشید
ز خلاف آمد عادت بطلــب کــار کــه من
کسب جمعیت از آن زلف پریشان کردم
اما ایده که مطرح شد مطمئناً بار محتوایی بسیار خوبی داره ، ولی من هم مثل بعضی از دوستان در مورد قالب و فرم کار نظرم این هست که با فرم بهتری میشه این محتوا رو ارائه داد.
اصولاً پیوستگی بسیار مهمی بین فرم ومحتوا وجود داره و همیشه و مخصوصاً فرم به عنوان لباسی که بر تن محتواست بر روی محتوا اثر میذاره . حضرت رسول افرادی رو برای تبلیغ قرآن میفرستادند که دارای صدای خوب و رسایی بودند و علاوه بر اون سعی میشد این افراد در ادراک محتوای قرآن هم جهت گیری درستی داشته باشند.
خود قرآن به شدت دارای فرم هایی هست که باعث شکستن حصار ادبیات عرب زمان خودش شد و اعجاب عرب زبانان اون روز که آرایه های کلامی و شعر و بلاغت مهمترین و شاید تنهاترین هنر و فرهنگ بارزش بود رو در هم شکست ولی حضرت رسول به این اعجاز بیانی اکتفا نمیکردند و حتی به فرم بیان قاری و صدای اون هم توجه داشتند.
در طرفی در فرهنگ اسلامی بسیار سفارش شده که کار ها رو با استحکامی درست توی ابعاد مختلفش انجام بدیم و بی شک یکی از اون ابعاد مسئله استحکام در قالب کارهاست.
حضرت رسول میفرمایند:
رحم اللَّه امرء عمل عملا فأتقنه: رحمت خدا بر كسى كه كار را انجام دهد و آن را محكم انجام دهد.
در باره قالب ان شاء الله با یاری یاران همدردی به جمعبندی خوبی خواهیم رسید و من هم اگر قابل باشم بعد از سفرم اگر چیزی به ذهنم رسید با دوستان شریک خواهم شد.
یک نکته دیگه که توی تاپیک انتقادات مطرح شد و ترجیح هست که اینجا چیزی بگم درباره احادیث جعلی هست.
توی احادیثی که در کتب شیعی مطرح شده تعداد این احادیث بسیار کم هست و بسیار از احادیث برای علما کالاً دارای توجیه قرآنی و عقلی هستند ، اون چیزی که برای استخراج احکام برای مجتهدین اهمیت پیدا میکنه در ذیل احادیثی هست که احکام فقهی از اونها استخراج میشهو چون احکام فقهی دارای جنبه تعبدی هستند علاوه بر این تکیه گاه داشتن از مسائل عقلی و قرآنی، استحکام و وثوق راویان حدیث هم خیلی مورد توجه هست .
کتاب اصول کافی که یکی از کتب اربعه شیعه هست علاوه بر جنبه عقلانی و قرآنی احادیث به جنبه وثوق راویان حدیث هم توجه زیادی داشته و بیان احادیث از این کتاب کاملاً معتبر هست.
یک نکته دیگه هم این که احادیث جعلی در خارج از دایره کتب شیعی بسیار زیاد هست تا حدی که مرحوم علامه امینی می فرمود:
« برای تألیف الغدیر صد هزار کتاب از کتابهای اهل سنت را مطالعه کرده ام.»!
اما وقتی با آن همه مظلومیت امیرالمؤمنین علیه السلام در تاریخ و کتاب ها روبه رو شد، می گفت:
« سی سال زحمت کشیدم تا ثابت کنم علی مسلمان است! »
یاعلی.

علاقه مندی ها (Bookmarks)