نوشته اصلی توسط
Amina
87 درصد مردم چین به هیچ دینی و خرافه ای اعتقاد ندارند. 61 درصدشون هم آتئیست کامل هستند. 20 درصد مردم کل اروپا هم نه به خدا نه هیچ قدرت برتر و غیره ای باور ندارند. این آمار تو فرانسه 40 درصده! مسلما 40 درصد مردم فرانسه گوشه گیر و افسرده نیستند.
من نگفتم فکر مثبت کن. گفتم می شه بهتر زندگی کرد. تقریبا همیشه انتخاب هایی هست تو زندگی که زندگی آدم رو بهتر می کنه. شما تو سن و شرایطی هستی که کلی انتخاب داری ولی تو فکر می کنی به بن بست خوردی.
شرایط سخت وقتیه که کسی واقعا هیچ راه حلی نداره. مثلا دچار بیماری شده که درمان نداره. همسر مزخرفی داره که آزارش می ده ولی به خاطر مهریه، نداشتن حق طلاق یا حضانت بچه ها نمی تونه از اون زندگی خارج بشه. سنش رفته بالا و تحصیلات مناسب یا مهارت به دردبخوری نداره و نمی تونه کار پیدا کنه. مشکل این آدم ها اینه که تو زندگی به جایی رسیدند که انتخاب هایشون بی نهایت محدود شده. ولی شما این شرایط رو نداری.
در مورد اعتیاد به اینترنت واقعا هیچ کسی نمی تونه ما رو معتاد به نت کنه. مگه هروئینه که بیان به زور به شما تزریق کنند؟! در مورد دوست یابی هم همین طور. زندانی های انفرادی هم دوست پیدا می کنند، شما هر چقدر هم که شرایطت سخت باشه باز هم انسانی و توانایی برقراری روابط اجتماعی داری.
تمام پسرهای فامیل ما از بچگی مفصل هم کار می کردند و هم درس می خوندند. ربطی هم به فقیر بودنشون نداشت. مدل زندگی خانوادگیشون بود. الان هم همشون مهندس هستند و وضع مالی و زندگی خانوادگی خوبی دارند. شما توانایی های خودت رو دست کم می گیری.
در مورد درس خوندن هم همه ی رشته ها همینه. شما باید اسم اون قارچ ها و جلبک ها رو حفظ کنی تا بتونی درکی از مفاهیمی که آموزش داده می شه داشته باشی. باید به مغزت تمرین یاد گرفتن و فکر کردن و به خاطرسپردن بدی تا تفکرت گسترش پیدا کنه و ذهنت تنبل نشه. من هیچ وقت نشنیدم که دانش آموز موفقی که ساعت ها در روز درس می خونه و زحمت می کشه این استدلال هایی رو که شما میاری رو بکنه در عوض تا بوده این حرف ها رو از دانش آموزهای فراری از درس و تلاش شنیدم.
بله هیچ چیزی تو این دنیا به صورت ذاتی معنی نداره. همه چیز یه روز تموم می شه و میره. احساساتمون حاصل فعل و انفعالات شیمیایی و... ولی همه ی این حرف ها به این معنی نیست که ما محکومیم در غم و ناراحتی و بی معنایی زندگی کنیم. شما به واسطه ی انسان بودنت این توانایی رو داری که به همه چیز معنی بدی و اصلا این مسئولیت تویه که این کارو بکنی و کسی دیگه مسئول معنی دادن به زندگی تو نیست.
اینکه می گی آدم باید احمق یا نفهم باشه که از زندگی لذت ببره درست نیست چون بخش قابل توجهی از دانشمندها و فلاسفه که به هیچ چیزی هم اعتقاد ندارند از زندگیشون لذت می برند و خیلی هم بیشتر از من و تو دنیا رو درک می کنند و می فهمند.
علاقه مندی ها (Bookmarks)