مرحله ی سوم :
قطع الگوی منفی !
برای کسب نتایج جدید تو زندگیمون ، نمی تونیم فقط خواسته هایمان را تشخیص بدیم – این فقط مهم نیست !
مثلا به خودمان بگیم : من می خوام سیگار یا مثلا قرص را ترک کنم و ....
باید کارها و الگوهای منفی ( رفتاری – احساسی ) را عوض کنیم تا تغییر را ببینیم .
اگر به الگوی رفتاری یه مگس در اتاقی که پنجره آن بسته توجه کنیم ، می بینیم که این مگسه مثلا - داره با کله هی میره تو شیشه :)
مگس دنبال نوره - به سوی پنجره پرواز میکنه و بارها و بارها خودش را به شیشه می کوبه ،، حتی ممکن هست ساعت ها این کار را کنه ،،
اگر بخواهیم حرکت مگس را به برخی از الگوها ی خودمان تشبیه کنیم – این میشه که ما نمی توانیم از درب بسته ی بتونی خیلی ضخیم عبور کنیم ،،حتی اگر ما قدرت و انگیزه داشته باشیم ( مرحله 1 و 2 )
ما باید روش خودمان را عوض کنیم – در واقع الگوی غلط را قطع کنیم ،، مثلا به جای اینکه درب را با زور باز کنیم ، بیایم کلید درب را پیدا کنیم !
خداوند پدیده های آفرینش را خلق کرده برای انسان - که ما با دیدن آنها تفکر کنیم ،، زیرا همه چیز برای انسان آفریده شده است . و ما باید نهایت استفاده را بکنیم .
شاید فردی که بخواهد مثلا این قرص ها استفاده کند قبل استفاده به خود بگوید و به تو فکرش نجوا کند که :
آخ جان برم استفاده کنم - بذار حال و هوام عوض بشه - بذار همینجوری استفاده کنم ...:)
هیچ وقت فکر نکنم کسی به خودش بگه : وای خدا جان باید برم دوباره مثلا از این قرص ها استفاده کنم :)
یعنی اون فرد یه لذتی در ذهنش احساس میکنه و درست کرده !
ما در مرحله سوم باید این الگوی احساسسی ، رفتاری ، ذهنی ، را قطع کنیم ،،،
حالا چطوری قطع کنیم ؟ این می تونه ابتکاری باشه
استارتر عزیز ،،وقتی که فکر قرص میره تو ذهنتون ( یا مثلا فکر نگرانی یا ...) باید با یه روشی الگو را قطع کنید :
مثلا 10 تا نفس عمیق بکشید
مثلا 20 تا دراز تشست برید
یا مثلا دستتتون را بذارید جلوی بینی، بگید : به به عجب هوایی :)
سپس باز مرحله 1 و 2 را یادتون باشد ( هدف و تعهد + و انگیزش )
:)
ما باید اون تصویر لذت از قرص ( یا هر چیز منفی ) را ، از ذهنمون تغییر بدیم !
می تونیم مثلا وقتی به قرص فکر می کنیم اون عکس قرص را در ذهنمان عوض کنیم و به شکل به هیولا یا جونور بسیار زشت در آوریم - ( مثلا یه سوک زشت و غول پیکر )
این خودش یه قطع الگوی منفی ست !
که باعث میشه وقتی قرص را دستمان ببینیم یا دست دیگران ..... یاد سوسک غول پیکر چرکی بیافتیم .
ولی اگر قرص را در ذهنمان هلو یا نون خامه ای فرض کنیم - وابسته به اون میشیم . ( عجب جمله سنگینی )
مرور سه مرحله :
1 - خودمان را قدرتمند کردیم ( هدف + تعهد )
2-ایجاد انگیزه کردیم ( سئوالات دردی - لذت بخش )
3- الگوی منفی را قطع کردیم
ادامه دارد

علاقه مندی ها (Bookmarks)