سلام چشمک جان، اسم کاربریت ادم رو یاد پشمک میندازه مخصوصا پشمک حاج عبدالله و پسران غیر از پسر وسطیشون
خیلی مطلب میشه در مورد این موضوع شما گفت فقط تیتروار به بعضیاش اشاره میکنم:
1- انتخاب شغل برای هر فردی خیلی موضوع مهم و حیاتی هست ، شاید بعد از انتخاب همسر ، دومین انتخاب مهم زندگی هر فردی باشه ... شغل فقط بحث درامد نیست ، وقتی یک مدت شاغل بشی ، متوجه میشی از بحث مالی کار مهمتر ، بحث این هست که شغل ، کاری باشه که برات روح نواز باشه ... متاسفانه خیلی افراد مشاغلی دارن که نه تنها روح نواز نیست بلکه سوهان روح هم هست و اصولا پیشرفت کاری زمانی حاصل میشه که از شغل و کارت لذت ببری.... غیر از این شغل هر فرد بهش هویت میده و مخصوصا برای یک مرد ، اخلاق و رفتارش خیلی اوقات از محیط کارش تبعیت میکنه.
2- یکی از اشتباهاتی که خیلی از افراد دانشگاهی میکنن این هست که فکر میکنن چون توی فلان رشته درس خوندن حتما باید یک شغل مرتبط به اون پیدا کنن... در نهایت دانشگاه برای افراد در خیلی مواقع بجای اینکه به استعداد یابی کمک کنه ، باعث استعداد سوزی افراد میشه ، طرف مهندسی خونده در صورتیکه طبع ادبی و هنری داره و بخاطر مدرکش خودش رو با ماشین الات زمخت درگیر میکنه ... یکی دیگه حسابداری خونده بخاطر مدرکش خودش رو با سندهای حسابداری درگیر میکنه درصورتیکه مثلا پر از استعداد فنی و مهندسی هست و .... پس مدرک تحصیلیت رو به کل فراموش کن ... ببین ایا این مهندسی که خوندی واقعا همون چیزی هست که برای اون ساخته شدی؟ اگر نه ، فرض کن مثلا 500 سال پیش زندگی میکردی که خبری از دانشگاه و مدرک بازی نبود که بخواد تو رو محدود کنه، ببین اونوقت چه شغلی رو انتخاب میکردی؟ من خودم با اینکه چند ساله از دانشگاه در رشته مهندسی فارغ التحصیل شدم ولی حتی یک جا هم بعنوان کار مهندسی مشغول نشدم و هنوز مدرکم رو از دانشگاه نگرفتم ... چون این رو به خودم قبولوندم که من در یک رشته مهندسی درس خوندم چون هوش بالایی برای درس و دانشگاه داشتم ... ولی نه اون درسهایی که خوندم و نه صرفا اون هوش من موفقیت رو در بازار کار تضمین نمیکنه ... من علایق خودم رو حوزه های مدیریتی ، تجارت و حتی هنر پیدا کردم و در هر کدومش وارد شدم تونستم موفقیتهای خوبی کسب کنم .... و جالب اینجاست که معمولا من توی جلسات خواستگاری یکی از سوالاتی که باید پاسخ بدم اینه که چرا با اینکه توی یک رشته خوب مهندسی درس خوندم ولی مثلا دارم در حوزه تجارت فعالیت میکنم و اون وقت باید دوساعت همین حرفای این پاراگراف رو مفصل توضیح بدم ... کلا یک ساختار ذهنی اشتباه که بین ما مردم رایجه اینه که اگه هر رشته ای درس خوندی باید توی همون رشته هم کار کنی که این در اکثر مواقع اشتباه هست.
3- علاوه بر اینکه علائق و روحیات خودت رو مشخص میکنی حتما این ایتم رو هم مشخص کن که روحیات شما به کارمند بودن و حاشیه امنیت داشتن نزدیک هست یا که نه ، یک شخصیت ریسک پذیر و از مدل کارافرینی و خویش فرمایی در کسب کار لذت میبری ... یادت باشه توی جامعه ما الان باب شده میگن وقتی کارافرین باشی و کار مال خودت باشه ، اقای خودت هستی و از این حرفا ولی تمام مردم برای کارافرین بودن ساخته نشدن همونطور که همه مردم برای کارمند بودن خلق نشدن ... مهم اینه که هر کسی روحیات خودش رو تشخیص بده و در مدل منطبق با روحیات خودش مشغول به کار بشه...
4-به نظر من اگه میخوای درس بخونی برای مقاطع بالاتر ، حتما با هدف تولید علم باشه وگرنه بعد ممکنه در مقاطع بالاتر هم نتونی شغل مناسب با مدرکت پیدا کنی و سرخوردگی شما بیشتر بشه.. در مورد رشته پزشکی و رشته های مرتبط با پزشکی، فقط در صورتی وارد این حیطه بشو که واقعا عشق پزشکی داشته باشی ... پزشکی رشته ای هست که فقط عشق و علاقه بهش میتونه تو رو سرپا نگه داره و با هدف مادی محض وارد رشته پزشکی شدن اشتباه کامل هست.
5 - اگه تصمیم گرفتی کسب و کاری برای خودت راه بندازی و کارمند نباشی خیلی نکات هست که باید مدنظرداشته باشی و شاید مهمترینش این هست که معمولا کسب و کارهای شخصی اگه در سال اول زنده بمونه ، 2 تا 4 سال معمولا زمان میبره تا جون بگیره ... پس این موضوع رو در زمان بندیهات در نظر داشته باش.
6-از دنیای اینترنت و کسب و کارهای تجارت الکترونیک غافل نشو ... فضای مجازی و اینترنت پر از فرصتهای شغلی متنوع هست ...مثلا سایتهای فروش اینترنتی ایرانی الان هستند که ، روزانه بالای یک میلیارد تومن گردش مالی داره که خیلی کم تجارتهای سنتی هست که چنین گردش مالی داشته باشه .... تا چند سال دیگه ، بخاطر پیشرفت تکنولوژی خیلی از مشاغل کاملا از زندگیها حذف میشن ، برنده کسی هست که چند سال جلوتر رو پیش بینی کنه و از الان تکنولوژی رو در کسب و کارش لحاظ کنه.
7-اگه حال داشتی که کسب و کار خودت رو راه بندازی ، بهت توصیه میکنم سری به سایت دکتر جهانگیری بزنی و شرایط خودت رو بهشون بگی ، ایشون متخصص ایده پردازی جهت کسب و کار هست ،طبق گفته های خودشون بهت ایده میدن و ساپورتت میکنن تا به نتیجه قابل قبولی کسب و کارت برسه...
بنیاد فرهنگی دکتر جهانگیری
8- حرف زیاده اینها رو بخون باز اگه فرصتی بود شاید اومدم ادامه دادم.
- - - Updated - - -
ببخشید خانم چشمک ، من زمانی که این پست رو نوشتم فکر میکردم شما پسر هستید و بعد پست بالایی شما رو دیدم و متوجه شدم خانم هستید، به همین خاطر نحوه نگارش رو به این فکر که شما پسر هستید ، نوشتم ، از این بابت عذرخواهم و البته توصیه هایی هم که کردم بیشتر به درد یک اقا پسر میخوره تا دخترخانم ، البته بعضی هاش کلی هست شاید برای شما هم مفید باشه.
موفق باشید.

علاقه مندی ها (Bookmarks)