سلام بهارجان
بهار عزيز، ببينيد توي هر شهر و منطقه و حتي خونواده اي نحوه خاستگاري رفتن و عرفي که رايجه فرق داره با جاهاي ديگه.من تنهايي نميتونم اين عرف رو بشکنم.وقتي حتي عزيزترين کسم که مادرمه روش منو خلاف عرف ميدونه.از کوچيک و بزرگ فاميل بگيريد تا مادر و خاله هام همه با اين روش ازدواج کردن و اين روش خاستگاري به عنوان عرف رايج تو فرهنگ خونواده ما جا افتاده و تغيير دادنش به همين راحتيا نيست.
اين مسئله رو بگم که من واقعا از ته دلم ميخاستم که پسري قبلا منو ديده باشه و مناسبم باشه و براي رسيدن بهم تلاش کنه!!اصلا کي دلش اينو نميخاد؟؟ولي آيا همه اين موقعيتو ميتونن داشته باشن؟
نه!من واقعا اين موقعيتو نداشتم!!تو دانشگاه که همه يا همسنم هستن يا کوچيکتر و اصلا تو فاز ازدواج نبودن پسرامون.تو فاميل نزديک مورد مناسب براي من نبوده.همه مراسم هايي که فاميل هاي دور هستن همه خانوم آقا جدا هست.هنوز شغل ندارم که بگم تو محل کارم همکارم ازم خوشش بياد.در و همسايه هم يا موردي نبوده يا ما نديديم.يا ديدن و نخاستن!!خب من اينجا چکار ميتونستم بکنم که خاستگار غير سنتي داشته باشم؟
تنها راه ممکنه اينه که خاستگار سنتي قبول کنم.تنها مسير ازدواج من در حال حاضر اين هست.حالا بريم سر وقت اينکه چطوري قبولشون کنم.تو فرهنگ شهر و يا خونواده اي که من زندگي ميکنم انگار تنها روش خاستگاري اين هست که اول مادر و خواهر پسر ميرن خونه دختر.و شرايط رو بررسي ميکنن.اگه مناسب هم بودن پسرو ميارن.وقتي من به کسي از خونوادم ميگم این روش رو دوست ندارم همه تعجب میکنن!!ميگن پس چجوری میخای زادواج کنی؟از قديم الايام اين روش بوده و يادآور ميشن که قديما بدتر بود.بايد شکرگزار هم باشي.
خب من وقتي براي اولين بار به مادرم گفتم کسی بدون پسرش نبايد بيان ،خيلييي تعجب کرد!چون در ذهنش اينطور ثبت شده که تنها راه ازدواج من خاستگاری سنتی هست(که البته با شرایط کنونی من حرفش صحیحه).مادر پسرا هم همينطور فکر میکنن.شايد من بتونم با کلي کلنجار رفتن و صحبت با مادرم راضيش کنم پشت تلفن بگه با پسرتون تشريف بيارين.ولي اينکه بيرون از خونه خاستگارو ببينم اصلا و ابدا مورد قبولشون نيست.و اينو نامحترمانه ميدونن.البته خودمم دوس ندارم قرار بزارم بيرون از خونه.شايد اگه طرف مقابل آشنا بود ميشد کاريش کرد.ولي با يه آدم غريبه بيرون از خونه نميتونم براي ازدواج ملاقات کنم به خاطر نوع روش تربیتی حاکم تو خونمون (حتی تو شهر ما و سنتی تر ها ملاقات بیرون از خونه رو خیلی بد میدونن).
ولي دوست داشتم وقتي کسي ميخاد بياد خاستگاري جهت آشنايي قبلش منو به صورت غيرمستقيم ديده باشه.مثلا وقتي ميرم بيرون يا مهموني پسرشون منو ديده باشه،و تا وقتي نپسنديدن حرفي از خاستگاري مطرح نکنن.ولي نشده تا الان.
از آينده خبر ندارم.نميدونم شايد اگر روزي رفتم سرکار يا طي يه شرايطي اين امکان برام فراهم بشه که با کسي اونطور که مد نظرم هست آشنا بشم و ازدواج کنم.ولی اگر بخام منتظر اون روز بمونم سالها ممکنه زمان ببره.و در اون صورت بحث سن هم به مشکلاتم اضافه میشه.
پدرم هم گاهی اوقات میگه الان به ازدواج فکر نکن و درستو بخون و برو سر کار بعد به ازدواج فکر کن.ولی خب من نمیتونم این همه سال نیاز ها و عواطف و فرصت هامو به هدر بدم.تنها کاری که میتونم در حق خودم انجام بدم اینه که سعی کنم مورد مناسب رو از بین سنتی ها پیدا کنم.
خاستگاری غیر سنتی در شرایطی که الان من دارم شاید 10% هم احتمالش نباشه.و اگر اتفاق بیوفته مثل یه پیشامد ناگهانی و غیر منتظرس.چون من الان تو محیطی نیستم که با جنس مخالفم تعامل داشته باشه و بتونم با کسی آشنا شم.
يه نکته کوچيک بگم که فکر ميکنم از حرفام اشتباه برداشت شده که ما هرکسي رو به خونه راه ميديم. خاستگاري هايي که انجام ميشه اينطور نيست که هرکي زنگ زد مامانم بگه بفرماييد.مادر من سوال ميپرسه از سن و کار و تحصيلات پسر.اونها هم سوال ميپرسن و تا وقتي اين موارد حل نشده نميگه بفرماييد منزلمون.بودن مواردي که از نظر کار تحصيل يا سن ،پشت تلفن رد شدن و افرادي که منزلمون اومدن شرايط اوليه براي ازدواجو داشتن.
آقای راشومون عزیز
سلام
ببینید همونطور که به دوستمون بهار توضیح دادم خاستگاری غیرسنتی برای هر کسی امکان پذیر نیست.و برای افرادی مثل من که خونواده سنتی ای هستیم این اتفاق کمتر پیش میاد.
مثلا برادر من تو محیطی کار میکنه که هیچ دختری وجود نداری و در فامیل هامون هم مورد مناسب برای برادرم وجود نداره.حالا برادر من از کجا باید خودش دختری پیدا کنه؟این وظیفه میوفته به دوش مادرم و من که با توجه به اخلاق و عقاید برادرم موردایی رو بهش پیشنهاد بدیم.ولی برادر من اصلا چنین شخصیتی نداره که بگیم وابسته هست یا تحت سلطه مادرم.مثلا الان برادر من گفته من فعلا قصد ازدواج ندارم و مادرم هم به تصمیمش احترام گذاشته و منتظر هست که برادر اعلام آمادگی کنه.گاهی اوقات به مادرم میگه بزار داداشم خودش دنبال دختر مناسب بگرده ولی بعد میبینم که خب دور و اطرافش دختری نیست که پیدا کنه.با کسی مراوده نداره.از کجا میخاد پیدا کنه؟
باز هم میگم من واقعا دوست داشتم شخصی رو از قبل بشناسم و با شناخت قبلی دو طرف خاستگاری صورت بگیره ولی این امکان تا به الان برای من نبوده متاسفانه.
ممنون از وقتی که گذاشتید

علاقه مندی ها (Bookmarks)