سلام
ببخشید دیر شد.
مثلا هر بار می اومدم همدردی می گفتم، قرار بود جواب سوالات آقای رضا را بنویسی. بعد دو سه تا پست می ذاشتم و می رفتم. می گفتم بذار یه وقت بهتر می آم انجامش می دم. نمی دونم اون وقت بهتر یعنی چی؟ ولی همش می گفتم یه وقت بهتر. تا بالاخره الان وقت بهتر شد. )
واقعا ببینیم این وقت بهتر چیه ؟ چطور افکارمون ما رو فریب میدند؟
کار: زدن پست
فکر منفی : انجام دادنش در یه وقت بهتر، الان وقت مناسبی نیست.
نتیجه : نزدن پست
شما احتمالا فکر می کنید "باید تو وقت بهتری بزنید" همینطور فکر می کنید "الان اون وقت بهتر نیست" ( ----> فکر) پس
"الان وقت بهتر نیست" ( ----> حس) پس
نباید پست رو بزنم. ( ----> رویداد)
فکر شما حسی رو ساخت و اون هم باعث شد کاری رو نکنید.
در واقع انگیزه برای زدن پست ندارید یا حال و حوصلشو ندارید.
من فکر میکنم به خاطر اینکه در پست قبلیش قول داده بودید که جواب سوالای منو میدید نهایتا همین انگیزه ی زدن پست شده یا یه مقدار زمان گذشته و غر هاتون به خودتون باعث شده پستو بزنید، شایدم نه ؛شما بگید!
در مورد اینکه "الان وقت بهتر نیست" خطای شناختی استدلال احساسی رو داریم ، استدلال احساسی یعنی ما احساس میکنیم یه اتفاقی می افته بعد نتیجه میگیریم که اون اتفاق حتما رخ میده؛ مثال: من فکر میکنم نمره ی خوبی تو امتحان نمیگیرم پس حتما امتحان هفته آیندمو خراب می کنم؛ من فکر میکنم هواپیما سقوط میکنه پس پرواز فردا صبح من حتما سقوط میکنه؛ من فکر میکنم الان وقت بهتری نیست پس واقعا وقت بهتر نیست؛ من فکر میکنم تو وقت بهتر حتما باید پست رو گذاشت پس چون الان به نظر من وقت خوبی نیست، نباید پست بذارم.
در عین حال غر زدن خطای عبارت های باید داره که ذهن رو مسموم میکنه و ناخودآگاه ترجیح به انجام ندادنش می گیرید.
اینا مربوط به انگیزه است! شوق و اشتیاقی که از اجرای کار نصیب ما میشه خودش باعث انگیزه برای ادامه ی کار میشه ولی چیزی که ما از انگیزه تویه ذهنمونه چیزی جز افکار نادرست نیستند که باید تغییرشون داد.
درخصوص صبا خانم هم، هم این بحث انگیزه که در بالا اشاره کردم مطرحه هم مواردی که در خصوص کمالگرایی در پست قبلیم گفته بودم البته خفیف تر.
حالا ان شاء الله بعدا بیشتر بررسی می کنیم با تمرینات عملی، فعلا صورت مساله روشن بشه، بهتره .
من دیوانه چو زلف تو رها میکردم / هیچ لایقترم از حلقه زنجیر نبود
علاقه مندی ها (Bookmarks)